VV Dongen-SV Deurne

SV Deurne, de aankomende tegenstander weet wat verliezen is, maar weet aam de andere kant ook dat je door hard werken en jezelf als collectief op te stellen wat winnen is. Vorig seizoen was voor de mannen uit Oost-Brabant waarschijnlijk het meest zware van de laatste jaren. Na het overlijden van trainer Mark van Sonsbeek moesten de mannen alles op alles zetten om behoud in de de Hoofdklasse B veilig te stellen. Mede door de 0-3 winst op VV Dongen werd dit doel behaald en in die wedstrijd zag de neutrale toeschouwer al dat het met de mentale weerbaarheid van SV Deurne goed zat.De seizoensstart was wat je noemt een ‘vliegende’ : vier overwinningen op rij en niet tegen zomaar tegenstanders. Onder andere UNA ( thuis 3-2) en UDI ’19 ( uit 1-3) werden aan de zegekar gebonden. Dat de laatste twee weken de machine een beetje stokt ( 1-0 verlies bij Venray en 0-0 thuis tegen het stugge Groene Ster) wil niets meer zeggen dan dat het ook maar gewone stervelingen zijn.

Voorbeschouwing
In eerste instantie ben je blij als je hoort dat jouw team eindelijk een keer heeft gewonnen in de competitie, maar één zwaluw maakt nog geen zomer en het betekent ook nog niet dat ‘het lek’ boven is. Natuurlijk geeft een overwinning nieuwe energie en zal dat het zelfvertrouwen een impuls in de juiste richting geven, maar VV Dongen zal een serietje moeten neerzetten om het aangetaste vertrouwen bij de supporters te herstellen. Op 13 mei van dit jaar was het de laatste keer dat de hoofdmacht in competitieverband een zege op eigen terrein wist te behalen. SV Meerssen werd met 5-1 van de mat geveegd, alle wedstrijden daarna eindigden in een nederlaag of in een gelijkspel. Waar de tegenstanders in het verleden met het dun in hun broek Sportpark de Biezen opliepen, hebben ze nu zoiets van “ach, een punt is hier zeker te behalen en misschien wel meer”. VV Dongen doet verwoede pogingen om het spel te blijven maken en de naïviteit straalt er bij tijd en wijle vanaf. Soms is het handiger om vanuit een andere instelling de wedstrijd te gaan benaderen, want er zijn tegenstanders die gewoon beter zijn.

 

SV Deurne, de aankomende tegenstander weet wat verliezen is, maar weet aam de andere kant ook dat je door hard werken en jezelf als collectief op te stellen wat winnen is. Vorig seizoen was voor de mannen uit Oost-Brabant waarschijnlijk het meest zware van de laatste jaren. Na het overlijden van trainer Mark van Sonsbeek moesten de mannen alles op alles zetten om behoud in de de Hoofdklasse B veilig te stellen. Mede door de 0-3 winst op VV Dongen werd dit doel behaald en in die wedstrijd zag de neutrale toeschouwer al dat het met de mentale weerbaarheid van SV Deurne goed zat.
De seizoensstart was wat je noemt een ‘vliegende’ : vier overwinningen op rij en niet tegen zomaar tegenstanders. Onder andere UNA ( thuis 3-2) en UDI ’19 ( uit 1-3) werden aan de zegekar gebonden. Dat de laatste twee weken de machine een beetje stokt ( 1-0 verlies bij Venray en 0-0 thuis tegen het stugge Groene Ster) wil niets meer zeggen dan dat het ook maar gewone stervelingen zijn.

 

SV Deurne is een vaste klant in de hoogste regionen van het amateurvoetbal, waarvan de laatste drie seizoenen in de Hoofdklasse B. Saillant was de degradatie in 2009 toen SV Deurne 6 punten in mindering kreeg door het onreglementair opstellen van een speler. OJC Rosmalen was daardoor toen de lachende derde. Een jaar later waren de Wit-Blauwen alweer terug waar het hoorde. Het huidige team is t.o.v. van vorig seizoen versterkt met een aantal spelers uit de eigen opleiding (!) en kwam aanvaller Roy van Lokven over van Blauw-Geel. Het is een sterk team dat in balans is en die in elke linie een routinier heeft staan. De statistieken van de onderlinge competitieduels duels tussen VV Dongen en SV Deurne spreken in het voordeel van SV Deurne; twee keer winst en twee keer gelijk. VV Dongen wist één keer te winnen en dat was in de halve finale van de landelijke beker, het werd toen 2-3 en waar dat op uitliep weet u nog wel.

VV Dongen zal inventief moeten zijn om deze sterke tegenstander te bestrijden. Wordt het een alles of niets poging of zal er gedoceerd omgegaan worden met de krachten ? Zal VV Dongen de power hebben om het spel van SV Deurne te ontregelen en weet het de adder uit het gras te halen ? Zal VV Dongen kansen krijgen om te scoren of blijft het wachten op de counter ?

 

Het zijn vragen die bij veel supporters spelen en waarvan het antwoord opgeborgen ligt op Sportpark de Biezen. Een ding is zeker, VV Dongen moet volwassenheid aan de dag leggen, want meer word er niet gevraagd ! We zullen het gaan zien.

 

ZONDAG 14 OKTOBER 2012

VV DONGEN – SV DEURNE

AANVANG 14.30 UUR

reageren: [email protected]

 

  • Locatie: Sportpark De Biezen Dongen