100 jaar VV Dongen: Bedrijventoernooi geopend met sponsorborrel.

Foto:

Volle bak ambiance afgelopen vrijdagavond op het sportpark De Biezen. De jubileum activiteiten ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan zijn van start gegaan met het bedrijventoernooi. Een nieuw fenomeen binnen de club dat mogelijk een vervolg gaat krijgen.

Door Piet Scheepers

Namens het college van B&W was wethouder Sport René Jansen aanwezig. Daarnaast waren voor deze openingsceremonie, naast de vele sponsoren, ook de ere -voorzitter Peter van Hoppe, ereleden en het jubileumcomité uitgenodigd. De aanwezigen konden vooraf genieten van een buffet, verzorgd door keurslagerij Marco van Strien. Jan Gerrits sr., voorzitter van het jubileumcomité, heette de aanwezigen welkom. Hij memoreerde aan de samenwerking met de gemeente de afgelopen jaren. Daarbij hoopte hij op een leuk permanent aandenken van de gemeente Dongen. Wethouder Jansen ging hier op spontane wijze in. “Bedankt Jan. Je had het over een permanent aandenken naar aanleiding van het 100-jarig bestaan. Ik dacht even dat je een derde kunstgrasveld ging aanvragen. Een grapje, om te benadrukken hoe we als club en gemeente met elkaar optrekken. Hand in hand, in goede en lastige tijden. Samen hebben we naar oplossingen gezocht. Voorzitter John Paul en de gemeente kunnen daar trots op zijn!

In 1923 is de club opgericht als Dongense Sportvereniging Dongen Vooruit (DV). En die naam staat voor alles wat we willen zijn. Samen vooruit, voor de club en voor Dongen, ons Dongens DNA. Sportiviteit gecombineerd met ambitie. We zijn super trots wat VV Dongen heeft bereikt. En natuurlijk blijven we in de 3 e Divisie. En vanzelfsprekend staan we komende zondag langs de lijn.

Maar ik richt mij hier speciaal op jullie sponsors van VV Dongen. Want als gemeentebestuur hebben we super waardering voor jullie bijdrage aan verenigingen en de sponsoring van evenementen. Dan kijk ik bijvoorbeeld naar Marco en Ine van Strien. Marco, we mogen altijd met je mee-eten. Hier en tijdens het onlangs gehouden Oranje Park Festival en noem maar op. Dit geldt uiteraard ook voor alle andere sponsors die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan deze club. Geweldig hoe jullie de verenigingen en evenementen blijven ondersteunen, in goede en lastige tijden. Ik wil daar mijn waardering voor uitspreken. Een applaus voor jezelf.

Tot slot wens ik de club een geweldig jubileumjaar. Vanavond een 7×7 bedrijventoernooi, afgelopen week een geslaagd 4×4 toernooi. Prachtig hoe jullie dit allemaal weten te organiseren. Complimenten aan alle vrijwilligers, spelers, sponsors en iedereen die een bijdrage levert om dit allemaal mogelijk te maken.” Na deze opening kon het toernooi van start gaan. Negen bedrijven hadden zich aangemeld. Enkelen, zoals Intersport en Artiflex hadden de pech dat de selectiespelers van Dongen niet actief mochten meedoen. Het waren verrassende teams die het publiek in actie zagen. Van jong tot oud, maar ook een mix van heren en dames. Strijd en plezier volop.

Komende vrijdag 19 mei gaat deze competitie verder. Daarbij zal ook deze avond weer afgesloten worden met een spetterend optreden van een bekend DJ.

De stand na de eerste speelronde:
1. SDB Vloeren (4-12)
2. Zerogas (3-9)
3. ING. Bank (4-6)
4. 10 Office Support (4-6)
5. Intersport Oosterhout (3-6)
6. Hamse Bok (3-4)
7. Artiflex Oosterhout (3-4)
8. Brasserie Loud (4-0)
9. Boomkwekerij De Jong (4-0)

Voorverkoop entreekaarten feestavond 2 september in De Cammeleur.
Vrijdag 2 juni is de afsluitende avond van het Bedrijventoernooi met wederom een top-DJ. Deze avond is tevens de mogelijkheid voor leden van VV Dongen om in de voorverkoop entreekaarten, twee per lid, voor de feestavond van 2 september in De Cammeleur te kopen. Uiteraard krijgen eerste de leden de gelegenheid om de kaarten te bemachtigen, vervolgens de sponsoren. Hierna zal de vrije verkoop beginnen. Vol = Vol!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen