“We zijn meer dan een slagerij”

Twee jaar geleden kreeg  Paul Snels, telg uit een Waspikse slagersfamilie, de kans om het slagersbedrijf van Ben van Loon aan de Hoge Ham  over te nemen. Paul liet deze kans niet schieten en pakte de uitdaging met beide handen aan.  Onder de nieuwe naam ’t Smaakhuys  werd de bekende Dongense slagerij  getransformeerd tot een  eigentijds bedrijf met behoud van de ambachtelijke kwaliteit. Dongen.nieuws.nl nam een kijkje en werd gastvrij onthaald door Paul Snels en bedrijfsleider Ruud de Bruijn. Enthousiast vertellen ze over hun kijk op het  ondernemen anno 2014: “We zijn  inmiddels meer dan een slagerij”

In de ruimtes achter de moderne winkel toont Ruud de Bruijn trots de oude rookschouw die dateert uit de beginperiode van de slagerij die al sinds 1894 aan de Hoge Ham  in Dongen gevestigd is. “Die wordt nog steeds volop gebruikt” aldus Ruud.“ En ons gehakt wordt ook nog steeds gemaakt volgens het recept van de vorige generaties. En dat combineren we met nieuwe ideeën zodat we de huidige klant net dat beetje extra’s te bieden hebben wat ons ook in de huidige tijd blijft onderscheiden. Zo Hebben we in onze winkel bijvoorbeeld een selectie wijnen in een prachtig houten wijnrek. Een geautomatiseerd systeem adviseert bij ieder gerecht de ideale wijn die je dan meteen mee kunt nemen.
            z86dwgm5lnb3fpurangvrz9mq
            De lekkerste wijn die past bij het gerecht
In de gezellige en sfeervolle winkel waar altijd wel wat te proeven  is, zien we een groot assortiment aan salades en maaltijden variërend van stamppotten tot Indische gerechten en van pasta’s tot gebakken aardappelen. “Dat maken we allemaal zelf en is daarom ook altijd vers “ vertelt Paul. Een vraag die we heel veel horen is: wat zullen we vandaag eens eten? Wij helpen de klanten graag om die vraag te beantwoorden met onze heerlijke kant-en-klaar maaltijden en andere gemaksproducten, bereid door ons ervaren en gekwalificeerd personeel  Maar ideeën van klanten voor nieuwe gerechten  zijn ook altijd welkom. “We laten ons graag uitdagen en zullen niet gemakkelijk nee verkopen “  vult Ruud aan.
De kracht van ’t Smaakhuys is volgens Ruud vooral de hoge kwaliteit. “We slachten zelf en hebben de beste kwaliteit rund- en varkensvlees. En ook onze kip heeft een keurmerk. De allerbeste kwaliteit voor een eerlijke prijs.” Maar wat zeker  ook belangrijk is, vertelt Paul “ is het feit dat al onze personeelsleden  erg betrokken zijn bij het bedrijf en de producten die we verkopen. En  op die manier stralen zij precies uit waar ‘t Smaakhuys voor staat: het leveren van kwaliteit met betrokkenheid bij klant en product.”
            cnyp2m6pgqszfhrl51due4cjc
            Paul Snels aan het werk
Naast het werk in de winkel wordt ook regelmatig op locatie geleverd. “Buffetten, barbecues, walking diners,” de klant mag het zeggen en wij zorgen ervoor dat het allemaal perfect geregeld wordt, eventueel in samenwerking met onze vaste partners. “ De voorbereiding voor  de drukke decembermaand is ook inmiddels in volle gang. “Dan werken we met bestellijsten voor diegenen die hun wensen  graag van tevoren kenbaar willen  maken maar ook zonder bestelling vooraf ben je bij ons altijd welkom” zegt Ruud die de Dongenaren uitnodigt: “Kom gerust eens binnenlopen en wij overtuigen  u graag van het feit dat u  bij ’t Smaakhuys op het juiste adres bent.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen