Rob Houtepen kampioen 4e klasse bandstoten

Foto:

Dit jaar vindt voor de 42e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt verspeeld onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.In het toernooi speelden in totaal 78 biljarters, die waren onderverdeeld in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april om een leuke prijzenpot in de super finale.

Vorige week werd de finale verspeeld in de 1e klasse. Na voorwedstrijden in 2 poules plaatsten de beste 5 zich voor deze finale. Alle deelnemers moesten 40 caramboles maken. De finale werd gearbitreerd door Jos Nollen en Dim van Groesen

In de openingswedstrijd speelden Rob Houtepen van b.v. de valk en Toon van Spaandonk van b.v. de bobo’s tegen elkaar. In 25 beurten bereikte Rob de finish. Toon bleef steken op 39 caramboles. Teamgenoten Hans Oerlemans en Werner Raaijmakers van b.v. nooit volleerd speelden hierna tegen elkaar, Werner won deze strijd in 22 beurten. Cees Claasen van b.v. d’ouwe sok kwam voor het eerst aan de tafel om te spelen tegen Toon, in 14 beurten pakte Toon de winst. Hans bezorgde Rob de eerste nederlaag door winst in 18 beurten, Rob kwam 1 carambole tekort. De laatste wedstrijd van de eerste dag ging tussen Cees en Werner in 21 beurten won Werner ook zijn 2e partij. Na dag 1 aan de leiding Werner met 2 gewonnen partijen.

Onder leiding van Theo in ’t Groen en Piet Rademakers troffen Cees en Hans elkaar in de 1e partij op de 2e dag , Cees pakte zijn 1e winst in 25 beurten. Toon bezorgde vervolgens Werner zijn 1e verlies in 21 beurten. Rob pakte zijn 2e winst door Cees in 17 beurten achter zich te laten. Kampioenen doder Hans schakelde hierna Toon uit voor de titel door winst in 20 beurten. De laatste wedstrijd ging tussen Werner en Rob, bij winst of remise was Rob kampioen indien Werner zou winnen volgde er nog een barragepartij tussen deze 2 biljarters. Zover liet het Rob niet komen en pakte de winst in 21 beurten, Werner kwam 6 caramboles tekort en hierdoor pakte Rob het kampioenschap, proficiat.

De beste partij werd behaald door Toon van Spaandonk met 2,85, Toon pakte ook de hoogste serie met 14. Door dit kampioenschap is Rob ook verzekerd van deelname aan de super finale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Petra van Dongen in de 6e klasse, Adrie de Bruijn in de 5e klasse, Ger Kerst in de 4e klasse, Leo Peeters in de 3e klasse en Ad Siemons in de 2e klasse.

Na afloop reikte voorzitter Piet Rademakers de prijzen uit aan de deelnemers.

Dit weekend vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april wordt de super finale verspeeld en wordt het toernooi bandstoten afgesloten voor dit seizoen.

Foto boven: v.l.n.r. Toon, Cees, Hans, Werner, en kampioen Rob

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen