Plugro Liberty Dames 1: 3 punten blijven in Dongen

Zondag 26 maart stond de eerste serieuze krachtmeting van deze lentecompetitie op de agenda voor Plugro Liberty dames 1. Na 2 wedstrijden tegen lager geplaatste teams moest er vandaag gespeeld worden tegen Spijkenisse, de huidige nummer 2 van de poule. De eerste wedstrijd werd helaas met 4-0 verloren, dus was het tijd voor revanche. Ondanks het ontbreken van bijna de hele voorhoede, maar met prima invallers, moest het mogelijk zijn vandaag voor een stuntje te zorgen.

Na duidelijke afspraken gemaakt te hebben in de voorbespreking werd er direct fel begonnen. Dit leidde al direct tot de eerste kansjes, die helaas nog geen doelpunt opleverden. Plugro Liberty Dames 1 gaf de tegenstander echter geen kans om hun eigen spel te spelen, waardoor de wedstrijd zich voornamelijk afspeelde op de helft van Spijkenisse. Na een kwartier leidde een snelle aanval tot de 1-0 door Chelsea van Helmond. Daarna kwam Spijkenisse wat meer aan spelen toe, maar dat leidde niet tot grote kansen. Helaas in de laatste minuut van de 1e helft werd één van de spaarzame aanvallen van de tegenstander toch bekroond met een doelpunt.

In de rust werd besproken dat Plugro Liberty Dames 1 goed bezig was, maar dat we nog 35 minuten moesten knokken voor een goed resultaat. Spijkenisse begon de 2e helft inderdaad feller aan te dringen, maar goed verdedigingswerk zorgde ervoor dat er geen echt gevaar uit kwam. Aan de andere kant kreeg Plugro Liberty Dames 1 nog een aantal behoorlijke kansen om op voorsprong te komen. Na diverse onderbrekingen door kleine blessures bij Plugro Liberty Dames 1, werd er de laatste minuten nog vol druk gezet op de verdediging van Spijkenisse. Uiteindelijk leverde dat een strafcorner op ongeveer 2 minuten voor tijd die door Chelsea van Helmond werd bekroond door een doelpunt. In de laatste minuut kwam de overwinning niet meer in gevaar, en bleven de 3 punten in Dongen. Wederom een prima resultaat, wat volgende week voorgezet zal worden uit tegen Scoop Delft.