DVVC leidt gevoelige nederlaag tegen concurrent Be Ready

In strijd tegen nacompetitie heeft DVVC afgelopen zondag geen goede dienst bewezen. Op eigen veld werd met maar liefst 0-4 verloren van de ploeg uit Hank en wordt het steeds moeilijker om directe handhaving in de 4e klas te bewerkstelligen.

De eerste helft ging goed tegen elkaar op, een helft waarin DVVC meer mogelijkheden had om de score te openen dan de bezoekers. Schoten van Fatih Kaya, Ron Heijmans, Stefan van Dongen en Koen Swanen werden of geblokt of de Hankse doelman stond in de weg. Met name een snoeihard genomen vrije trap van Remco Kroese werd op fabelachtige wijze gekeerd en in de rebound was de Be Ready doelman Ron Heijmans de baas. Ook aan de andere kant was het met regelmaat gevaarlijk. Linksback Dennis Kras had zijn handen vol aan de rappe Safi Esmati, vele pittige maar sportieve duels werden uitgevochten tot aan de 35e minuut. De jeugdige scheidsrechter Baars uit Tilburg, die overigens een prima wedstrijd floot, wees wel heel snel naar de stip in een zoveelste duel. Patrick Stevens van Be Ready had geen moeite om vanaf 11 meter zijn ploeg op voorsprong te schieten. Vanaf dat moment werden de bezoekers beduidend sterker en enkele minuten na de openingstreffer had de Be Ready spits de 0-2 op zijn schoen na een rappe counter maar zijn inzet ging net voorlangs. Opluchting aan DVVC zijde derhalve.

Met de 2e helft in het vooruitschiet was er nog van alles mogelijk. Na 8 minuten spelen in het 2e bedrijf leek DVVC op gelijke hoogte te komen. Koen Swanen speelde zich mooi vrij en zette Remco Kroese vrij voor de doelman maar de mooiste kans van de gehele wedstrijd was niet aan de blonde spits gegeven, zijn schot ging hoog over het doel. Be Ready werd sterker en DVVC doelman Ersin Unal moest met regelmaat zijn kunsten vertonen om een tegendoelpunt te voorkomen tot aan de 70e minuut. Een goed uitgespeelde aanval van Be Ready werd beheerst afgerond door Stephan Huysman en de wedstrijd leek beslist. DVVC zette alles op alles maar zonder resultaat. De vleugelspelers van Be Ready, en met name de rechter spits, was een ware plaag voor de DVVC defensie. Dat in de laatste 2 minuten van de wedstrijd nog 2 goals vielen was meer voor de statistieken en hiermee leed DVVC een geflatteerde maar terechte nederlaag in deze sportieve wedstrijd.

Komende zondag de mogelijkheid weer het één en ander recht te zetten in de uitwedstrijd tegen HHC ’09 uit Heusden, aanvang 14:30 uur op sportpark De Oosters, Irenestraat 40a te Heusden.