Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje wist team Hultermans een mooi gelijkspel te halen tegen het hoog geklasseerde team Didden uit Uden. Jack Wijnen excelleerde en kwam uit op het formidabele gemiddelde van 1.904. In slechts 21 beurten was Jack al bij de finish.

Hij maakte bovendeien een geweldige serie van negen caramboles. Geoffrey Dresselaerts en Willie Damen kregen niet veel kans. Ze kregen respectievelijk maar 31 en 33 beurten. Willie liet nog wel het mooie gemiddelde van 0.878 noteren, maar bleef desondanks met lege handen. Bart Hultermans redde een puntje door de winst te pakken. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.634. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vijf. Door dit resultaat blijft team Hultermans buiten degradatie gevaar. Het staat nu op een degelijke achtste plaats.

Biljartsport vierde divisie:
Volle winst voor SunControls
In sportcafé ’t Vaartje won team SunControls B.V. Tilburg overtuigend met 8-0 van team Thekes uit Herpen. In de eerste sessie was er winst voor kopman Stephan v.d. Hooff en Gerard Gabriëls. Stephan kwam uit op het goede gemiddelde van 0.508. In de tweede sessie maakten Anja Verbogt en Anton Smulders het karwei af. Anton was al na 47 beurten bij de finish. Hij maakte bovendien een schitterende serie van vijf caramboles.

Verlies Lion van Loon
In Rosmalen verloor team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 6-2 van team De Hazelaar. De enige winstpartij kwam op naam van Ad Faro. Ad speelde een degelijke partij en wist zijn opponent nipt voor te blijven. Hij maakte bovendien een prachtige serie van vijf. Leo Loonen kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Toon Verbunt gaf goed partij maar moest aan het eind twee luttele caramboles toegeven. Kopman Marrie Kleinloog speelde een puike partij, maar verloor toch. Met het gemiddelde van 0.674 was niets mis. Hij kwam echter aan de meer één luttele carambole te kort.

Team P.C. Kamp verspeelt titelkans
In sportcafé ’t Vaartje verloor team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met 2-6 van team Thekes uit Herpen. Door dit resultaat zijn de titelkansen verkeken. Het had immers de winst nodig om nog een kansje te hebben. Dan nog was het afhankelijk van de prestaties van anderen. De enige winstpartij kwam op naam van Jan Ligtenberg. Met het gemiddelde van 0.526 was Jan bovendien de beste speler van zijn team. Patrick Schrijver kon niet in zijn spel komen. Hij zag veel ballen op een haar missen. Willy v.d. Wiel kreeg geen schijn van kans. Zijn rivaal was al na30 beurten bij de meet. Kopman Fabian van Hees bouwde een mooie voorsprong op, maar moest in de slotfase alsnog capituleren.
Door dit resultaat eindigt team P.C. Kamp op een verienstelijke derde plaats. Jammer want er had mogelijk iets meer ingezeten.

Biljartsport Districtscompetitie driebanden-groot
Volle winst De Posterij
In sportcafé ’t Vaartje pakte team De Posterij de volle winst op team Borduurhuis uit Tilburg. Patrick Schrijver speelde een degelijke partij en was in 55 beurten bij de finish. Bart de Wijs passeerde de meet na slechts 53 beurten. Piet Vissers was echter de man van de wedstrijd. Hij finishte in slechts 39 beurten. Hij kwam uit op het prima gemiddelde van 0.589. Hij was hiermee de beste man van de avond. Hij maakte ook een goede serie van vijf caramboles.

Mooie winst De Hoef
In Tilburg won team De Hoef met 20-29 van team De Romein. Alleen Mark Vos verloor nipt. Hij kreeg ook maar 33 beurten. Toch kwam hij slechts één luttele carambole te kort. Hij kwam uit op het eridenstelijke gemiddelde van 0.545. Toine van Berkel had slechts 41 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.63. Ook kopman Paul Bruijstens pakte de winst. Hij excelleerde door de partij in maar 37 beurten uit te spelen. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 1.216. Hij maakte bovendien een geweldige serie van zeven.

Volle winst ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje won team ’t Vaartje met 30-21 van team ’t Steegje uit Made. Henk Smolders junior zette de toon. In maar 35 beurten was Henk al bij de finish. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.457. Ad Smolders volgde het voorbeeld van zijn broer en pakte de winst met het fraaie gemiddelde van 0.627. Hij maakte bovendien een schitterende serie van zeven. Vader Henk Smolders senior deed niet onder voor het geed van zijn zoons. Hij speelde in maar 34 beurten naar de finish. Hij kwam uit op het geweldige moyenne van 0.441. Team ’t Vaartje is de laatste weken uitstekend bezig.

Gevoelig verlies Hazenberg De Moer
In sportcafé ’t Vaartje leed team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen een gevoelige nederlaag. Het werd 18-27 tegen team Z.B.G.G. uit Hoeven. Reserve Frans Kemmeren en Embert Broekhoven hadden beiden een absolute off-day en verloren kansloos. De eer werd gered door kopman Charles Mekes. Charles speelde fantastisch. Hij had maar 29 beurten nodig om te finishen en kwam uit op het grandioze gemiddelde van 1.275. Hij maakte bovendien een geweldige serie van zeven caramboles.

Biljartsport- districtscompetitie driebanden-klein:
Gelijkspel AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje speelde team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 25-25 gelijk tegen team D.P.G uit Herpt. Johan Ligtenberg kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Jan Ligtenberg gaf uitstekend partij en kwam aan de meet slechts twee caramboles te kort. De eer werd gered door Jos Hamers. Jos speelde een puike partij en was al na 39 beurten bij de finish. Hij liet het prachtige gemiddelde van 0.641 voor zich noteren. Hij maakte bovendien een serie van vier.

Gevoelig verlies De Posterij
In sportcafé ’t Vaartje verloor team De Posterij kansloos met 13-30 van team Euphonia uit Waalwijk. Piet Vissers kreeg maar 27 beurten en had geen schijn van kans.Patrick Schrijver kreeg maar 34 beurten en kwam er ook totaal niet aan te pas. Bart de Wijs kreeg 37 beurten. Hij verzamelde nog de meeste punten. Toch bleef hij ng acht caramboles verwijderd van de finish. Hij maakte nog wel een serie van vier.

Aankondigingen
Biljartsport vierde divisie:
Lion van Loon thuis
Op vrijdagavond 31 maart speelt team autobedrijf Lion van Loon, in sportcafé ’t Vaartje de laatste wedststijd van het seizoen tegen team De Hazelaar. Dit team staat net onder team Van Loon. Een gelijkspel is dus minstens nodig om die positie te handhaven. Team autobedrijf Lion van Loon bestaat uit Marrie Kleinloog, Ad Faro, Embert Broekhoven, Leo Loonen en Toon Verbunt. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Biljartsport: driebanden-klein ‘t Vaartje:
Autobedrijf Scheerders-dbt van start
Op dinsdagavond 4 april gaat het autobedrijf Scheerders-driebandentoernooi van start. In sportcafé ’t Vaartje worden dan de eerste poulewedstrijden gespeeld. Er wordt steeds gespeeld in poules van vijf spelers, waarvan de beste twee zich in ieder geval plaatsen voor de volgende ronde. Ook gaan er nog enkele nummers drie mee door. Het toernooi kent gerenommeerde winnaars als Gerwin Valentijn, Frank Martens, Ad Broeders, Martijn Sporemans en Jack Wijnen. De finale wordt verwacht in juni. Vorig jaar werd dit evenement gewonnen door Gerrit Faro uit ’s Gravenmoer.

Biljartsport districtscompetitie driebanden-groot:
Hazenberg, ’t Vaartje en De Posterij thuis
Op dinsdagavond 4 april spelen de teams Hazenberg de Moer Bestrating & Grondwerkzaamheden en team sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd. Het zijn wedstrijden in het kader van de districtscompetitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant. Team Hazenberg speelt tegen team DKM uit Oosterhout. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Embert Broekhoven en Theo Laros. Team ’t Vaartje speelt op deze avond tegen huisgenoot De Posterij. Team ‘t Vaartje bestaat uit Ad Smolders, Henk Smolders jr. en Henk Smolders sr. De Posterij bestaat uit: Bart de Wijs, Patrick Schrijver, Piet Vissers en Piet Kamp. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen