Complete Off-Day VV Dongen, 3-0 verlies tegen ontketend Magreb ’90

Het team dat al vier winsten op rij boekte maakte afgelopen zondag gehakt van VV Dongen. Het Marokkaanse Magreb ’90 uit Utrecht speelde de Kanaries volledig van de mat. De 3-0 was een geflatteerde uitkomst van een duel dat net zo goed op 9-1 had kunnen eindigen.

Het collectieve falen was voor de trouwe aanhang een deceptie van jewelste. Alles wat er in het voetbal fout kan gaan ging op het troosteloze sportpark van Magreb ’90 mis. Geluk bij een ongeluk was dat naaste volger Quick ’20 ook punten liet liggen in Den Bosch (1-1) waardoor de schade in het behoud van de derde plaats beperkt bleef. Andere verrassing was dat Westlandia met 3-2 ten onder ging in Malden. Juliana ’31, de tegenstander van VV Dongen aanstaande zondag, won met 3-2. De Dijk heeft daarmee de kansen op de titel vergroot en staat nu vier punten los op de Naaldwijkse nummer twee.

VV Dongen was vooraf gewaarschuwd. Magreb ’90, dat op sterven na dood leek, had de laatste weken een wederopstanding meegemaakt. Vier keer winst plaatste de ploeg ruim boven de degradatiestreep en het was aan VV Dongen om ze een halt toe te roepen.

Maar vanaf de eerste minuut ging het mis. Ondanks de krachtige wind wist een speler van Magreb ’90 een lange vrije trap richting de aanval te verzenden. De bal leek urenlang onderweg maar de verdedigers van VV Dongen kregen er geen lichaamsdeel achter en uitblinker Ballasan kon vrij aannemen en een keihard schot richting de lange hoek knallen. Keeper Jordy Zielschot was verrast en zag de bal in het net verdwijnen. De defensie van VV Dongen zag er heel slecht uit. (1-0 na 40 seconden)

In de daarop volgende minuten probeerde VV Dongen weer snel langszij te komen maar vergat daarin de restverdediging te bewaken. Vooral in de omschakeling was Magreb ’90 levensgevaarlijk en door het dramatische verdedigen kregen zij de beste kansen. Dat gebeurde in de 11e minuut toen Magreb ’90 er als een speer uitkwam en voor de tweede keer voor het doel van VV Dongen verscheen. Slecht verwerken van de bal gaf een speler van Magreb ’90 de kans om vrij in te schieten. Dat deed hij ook en binnen no time stond het 2-0. VV Dongen liep compleet achter de feiten aan en iedereen voelde dat dit niet meer goed zou komen.

VV Dongen was amechtig, won amper duels, speelde gehaast en verschrikkelijk slordig. Geen pass kwam aan en elke keer mocht Magreb ’90 uitbreken. Het leek alsof VV Dongen met iets heel anders bezig was dan met voetballen. Magreb ’90 zat in een zetel en door de resultaten van de laatste weken zag men het zelfvertrouwen groeien. Bij VV Dongen zag men de krachten uit het team verdwijnen.

De lijdensweg van de eerste helft werd in de tweede helft voortgezet. Trainer Timmers had dan wel aanvallend gewisseld, het leverde geen rendement op. Het was en bleef Magreb ’90 dat voor dreiging zorgde. Het enige wat je het team uit Utrecht kon verwijten was dat ze de trekker niet overhaalde. Mede door keeper Zielschot bleef de stand op 2-0 staan, maar het had allang 6-0 moeten zijn als Magreb ’90 wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen. Magreb ’90 sneed als een scherp mes door alle linies van VV Dongen heen. Het ongeloof bij alles en iedereen was heel erg groot.

Dat Magreb ’90 maar niet scoorde gaf het Dongense team nog een sprankje hoop op een beter resultaat. Zo verschenen ze een aantal keren dreigend voor de keeper van Magreb ’90, maar twee opgelegde kansen werden van de lijn gehaald. Een snoeiharde kopbal van Sem van de Pijl ging net over. Maar VV Dongen verdiende geen beter resultaat, daarvoor liet het veel te weinig zien. Het mocht van geluk spreken het bij 2-0 bleef en mocht hopen dat de scheidsrechter maar snel affloot. Helaas voor de keeper van VV Dongen werd hij in de allerlaatste minuut alsnog gepasseerd toen een speler van Magreb ’90 de vrije doorloop kreeg. Deze jongen faalde niet en beheerst schoot hij de 3-0 binnen. Gelukkig voor VV Dongen floot de scheidsrechter daarna direct af en konden de mannen van Timmers met het schaamrood op hun gezichten de bus opzoeken.

Aanstaande zondag kan het team zich revancheren want dan komt Juliana ’31 uit malden op bezoek. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur.