Uitwedstrijden niet besteed aan DVVC

In de huidige competitie is het DVVC slechts eenmaal gelukt om punten te pakken op “verplaatsing”. Dat was tegen rode lantaarndrager SVG, alle overige uitwedstrijden werden tot nu toe verloren. Ook afgelopen zondag in en tegen Elshout leverde de wedstrijd tegen deze tegenstander weer geen punten op.
Ondanks een veelbelovend begin moest DVVC in de tweede helft de eer laten aan SC Elshout. Te veel groenwitten haalden niet het benodigde niveau om het de thuisploeg erg lastig te maken.

De wedstrijd begon voor DVVC overigens hoopgevend. Al in de 1e minuut kon Neset Olmez ongehinderd oprukken richting de doelman toen hij de bal onderschepte na een onachtzaamheid in de verdediging van SC Elshout. Doelman Rob Verkooijen, vroeger spelend in de jeugd van DVVC, kwam zelfverzekerd uit en keerde de inzet van Neset. Hiermee is tevens het belangrijkste wapenfeit genoemd in de eerste helft. Op enkele kleine mogelijkheden van de thuisploeg en ziedend schot van Stefan Celi gebeurde er nagenoeg niets noemenswaardig in de eerste 45 minuten.

Coach Nijs Kivits moest in de rust noodgedwongen de geblesseerd geraakte Jan Willem Siemons vervangen. Hiervoor kwam Geert Jacobs inde plaats. SC Elshout nam in de tweede helft het initiatief en doelman Ersin Unal had in de 47e minuut alle geluk van de wereld toen hij zag dat de bal op de lat kwam. Twee minuten later ging de anders zo betrouwbare sluitpost van DVVC opzichtig in de fout toen hij de bal losliet bij een inzet van een Elshout aanvaller. Luc v.d. Aker was er als de kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren om zodoende zijn ploeg om op 1-0 voorsprong te zetten.

Hierna kreeg SC Elshout nog diverse kansen doordat middenveld en voorhoede van DVVC veelvuldig balverlies leed. De kansen werden gelukkig niet verzilverd en in de 77e minuut, toen het SC Elshout wel lukte om te scoren, werd deze treffer afgekeurd door de goed leidende scheidsrechter Manichand uit Veldhoven. 11 minuten voor het einde van de officiële speeltijd ging DVVC definitief knock-out toen Thom van Delft namens SC Elshout het ongedekt gelaten kleine gaatje vond en hiermee doelman Ersin Unal verraste: 2-0.

DVVC bleef strijden voor een beter resultaat en was tweemaal gevaarlijk, eerst via een kopbal van de ingevallen Stefan van Dongen en even later door een hard schot van aanvoerder Ron Heijmans. SC Elshout bepaalde 6 minuten voor tijd de definitieve uitslag door via een snelle counter de 3-0 te laten aantekenen via Luc v.d. Aker. Een terechte winst voor de nummer 4 in de rangschikking.

DVVC blijft door het verlies in de gevarenzone en zal, een week na Carnaval, uit een ander vaatje moeten tappen om de punten in de thuiswedstrijd tegen SV Reeshof op te eisen. Op 5 maart a.s. derhalve op Sportpark Dongekant, aanvang 14.30 uur.