Olympia’60 revancheert zich tegen DHV

Voor Olympia’60 stond er zaterdag een lastige wedstrijd op het programma tegen de nummer drie van de ranglijst DHV uit Zevenbergsche Hoek. De uitwedstrijd werd met 4-0 gewonnen door DHV dus Olympia had wat goed te maken. Uiteindelijk stapten de mannen van Arne Koeman met een 4-3 winst van het veld nadat het vrijwel de gehele wedstrijd domineerde.

Olympia kon geen gebruik maken van Pepijn Laurijsen en Jochem Vogels door blessures en Elroy Vereggen voegde zich daar nog aan toe met een griepje. Het was min of meer een sleutelwedstrijd doordat bij winst de aansluiting met de nummers 3 t/m 6 zou worden behaald en bij verlies voorlopig zou moeten worden afgehaakt.

Het eerste wapenfeit kwam van Olympia nadat Mike Boudewijns na een 1-2 met Thierno Barry een hard schot afvuurde op vijandelijk doel maar zijn inzet ging helaas over de lat. Al na 10 minuten spelen keek Olympia tegen een achterstand aan. Een harde lage voorzet werd hard ingegleden door DHV en Olympia liep achter de feiten aan. Hierna nam Olympia het heft weer in handen en zocht zoals altijd de aanval op. Kort hierna haalde middenvelder Kjeld Huveneers hard uit en raakte naar Olympia’s inzicht de hand van een DHV verdediger maar de leidsman was niet overtuigd.Hierna volgden nog enkele schoten van Nick van Wanrooij en Bryan Weistra maar ook die vonden geen doel.

Na een mooie redding van keeper Jelle Stokx duurde het tot de 45e minuut voordat de gelijkmaker op de borden kwam. Uitgerekend rechtsback Tim Antheunisse knalde de bal snoeihard in de touwen. Antheunisse, misschien wel de fitste Olympiaan bezorgde op slag van rust hiermee zijn team de terechte gelijkmaker.

Na de thee gingen de rood witten naarstig op zoek naar een voorsprong, het gevoel dat er meer in zat overheerste bij het gehele team. Na twee minuten werd een inzet van Bryan Weistra ternauwernood van de lijn gered. Hierna liet Olympia zien dat het wel degelijk over een goeie ploeg beschikt. Onder leiding van aanvoerder en uitblinker Raymon Damen zette Olympia DHV onder druk en legde zijn wil op. In de 60e minuut legde Bryan Weistra via een sublieme pass de bal bij de 2e paal. Spits Nick van Wanrooij toornde boven alles en iedereen uit en kopte de bal in de touwen.

Hierna volgde een knappe actie van Thierno Barry die werd gevloerd binnen de zestien. De bal kwam daarna bij Devie de Ronde die met een knap schot heel Olympia in extase bracht door de 3-1 binnen te schieten. DHV werd hierna nog even gevaarlijk maar de paal en de uitstekend keepende Jelle Stokx brachten redding.

Met officieel nog een kwartier op de klok wrong de flamboyante Kjeld Huveneers zich magistraal langs enkele tegenstanders maar werd net voor het doel gestopt. In de 80e minuut bracht Koeman Ruud van Beek en Tim van Wanrooij tussen de lijnen voor Bryan Weistra en Thierno Barry. Na enkele blessurebehandelingen vlak achter elkaar aan beide zijden werd het duidelijk dat de wedstrijd nog minstens 10 minuten langer door zou gaan.

In de 85e minuut toonde Raymon Damen zijn klasse en passeerde twee tegenstanders langs de achterlijn om vervolgens door de 3e gevloerd te worden. De scheidsrechter wees naar de stip en dat betekent voor Olympia’60 dat Nick van Wanrooij de bal opeist. Koelbloedig gooie de Olympia topscorer met de 4-1 de wedstrijd op slot. Kjeld Huveneers maakte nog plaats voor Mike Oerlemans en de enige taak voor Olympia was om de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen.

Dat liep echter heel anders toen Olympia het zich onnodig moeilijk maakte in de slotfase. In de 94e en 98e minuut presteerde DHV het om nog twee keer te scoren waarmee de eindstand van 4-3 op de borden kwam te staan. Een knappe prestatie van Olympia dat verdiend drie punten mag bijschrijven en nog maar twee punten is verwijderd van de nummer drie.

Olympia bezet in de 2e periode een mooie 2e plaats achter koploper Zwaluwe die een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Volgende week in het carnavalsweekend is iedereen vrij maar Olympia oefent aanstaande donderdag 23 februari thuis om 20.00 uur tegen 3e klasser SV Capelle. De eerstvolgende competitiewedstrijd is 4 maart, dan staat de uitwedstrijd tegen SKNWK op het programma.