Heren in de wachtkamer voor kampioenschap, dames moeten degradatie voorkomen

Foto: Wikipedia

Zowel de heren als de dames hebben tot 3 maart een ingelaste vakantieperiode vanwege carnaval. Daarna breken nog een aantal spannende weken aan voor zowel het heren- als het damesteam. De trainingen gaan echter wel door, ondanks dat De Salamander voor sport gedeeltelijk gesloten ivm carnavalsevenementen. Er wordt uitgeweken naar sporthallen in de regio.

De heren staan op dit moment op een eervolle 2e plaats in de hoofdklasse. Zij staan 1 punt achter koploper Witte Ster-Tachos uit Waspik. De smalle selectie van trainer-coach Rene Visser ontvangt zondag 19 maart het team uit Waspik in Dongen. Na de nipte nederlaag in Waspik, Dongen verloor met 1 punt, azen de geel blauwen op een revanche. Uiteraard zal de combinatie van Witte Ster/Tachos hun huid duur verkopen. Er staat nl. een mogelijke promotie naar de landelijke 2e divisie op het spel.

In de huidige landelijke 2e divisie B dames zijn de dames van Dongen druk bezig om uit de onderste regionen te geraken. Na de prima bekerronde, met als toetje de wedstrijd tegen zesvoudig landskampioen Sercodak Dalfsen, werd de reguliere competitie weer opgepakt met een afgetekende verwinning van 34-20 tegen hekkensluiter Oliveo, dat 8 punten heeft. Daarboven staan MHV (Mill) en VHC (Valkenswaard), beiden met 9 punten. Deze drie teams spelen nog eenmaal tegen elkaar. Dongen, dat hierboven staat met 13 punten, speelt nog tegen MHV en verder nog tegen de middenmoters. In deze klasse kan iedereen van iedereen winnen. Nummer 4 Velo staat 6 punten los van Dongen.

De dames spelen zaterdagavond 18 maart tegen de kampioenskandidaat Westsite uit Amsterdam. Dit zal een beladen wedstrijd worden. Dongen wil zich vrijspelen van degradatie en Westsite, met de Dongense Aniek Okkerman in haar midden, speelt om de titel. Maar eerst komt 4 maart Westlandia, middenmoter met 18 punten, naar Dongen. Spanning en genieten geblazen in de maand maart in sporthal De Salamander.

Landelijke jeugddivisie MB1 HV Dongen – BFC 15-14 (9-5)
De vorige ontmoeting tegen de ploeg uit het Limburgse Beek eindigde in een gelijkspel. De Dongense meiden gingen deze wedstrijd extra gemotiveerd van start. Er werd hard gewerkt en als team gespeld hetgeen resulteerde in een 5-9 voorsprong bij rust. Na rust stagneerde het spel aan Dongenzijde waarvan BFC profiteerde. Zij kropen langzaam dichtbij en de voorsprong van Dongen was geslonken tot 1 punt. Dit werd de laatste 8 minuten billen knijpen. Dongen scoorde, mar BFC bleef volgen. Ook zij kregen de kans om gelik te maken, maar dat bleef uit. Door deze winst weer een plek naar boven opgeschoven. 11 maart komt PSV naar Dongen, op zaterdagavond om 20.00 uur in De Salamander.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen