Voorbeschouwing VV Dongen – Jong de Graafschap

Foto: Jeffrey Oomens

Ik kan een hele lange of een hele korte voorbeschouwing gaan schrijven over de aankomende wedstrijd tegen Jong de Graafschap. Ik kies voor de korte versie, omdat ik net op mijn telefoon heb gezien dat e nachtvorst nog zeker een week aanhoudt. Overdag wordt het weliswaar iets boven de nul graden maar dat is geen echte dooi, waardoor de grond niet kan ontdooien en zacht kan worden.

Ik ben geen weerman of terreinman dus zal ik u op zondag 22 januari moeten verwijzen naar de site of Facebookpagina van VV Dongen voor de uiteindelijke beslissing. Mocht het onverhoopt worden afgelast dan speelt VV Dongen een oefenwedstrijd tegen Nuenen op kunstgras. Nogmaals: houdt de site of Facebook in de gaten!

Vorige week zijn er drie wedstrijden in de 3e Divisie afgewerkt, de rest was afgelast. Koploper ASV de Dijk speelde uit bij OFC en kwam niet verder dan 1-1. Een verrassende uitslag en meteen twee verliespunten voor de Amsterdammers. Nummer drie Westlandia won overtuigend met 1-4 van Hercules en schoof door dit resultaat door naar de tweede plaats en heeft nu, met een wedstrijd meer gespeeld, twee punten meer dan VV Dongen en komt op 40 punten. OJC Rosmalen ging onderuit tegen de jeugd van Achilles ’29. Met een 2-1 winst vergaarde Achilles alweer 9 punten uit de laatste drie duels.

Jong de Graafschap is het beste jeugdteam in de 3e divisie en staat met 19 punten uit 18 wedstrijden op een verdienstelijke 13e positie. Trainer Roelofsen zorgt ervoor dat zijn jeugd zich niet onder laat sneeuwen in het seniorengeweld. Tijdens de uitwedstrijd liet hij er geen twijfel over bestaan dat de taken uitgevoerd moesten worden zoals hij dat had aangegeven. Bij het niet nakomen van die afspraken maakte hij op luide toon aan zijn spelers duidelijk dat ze anders rijp waren voor een wissel. Profvoetbal in optima forma? Ach, je kan er iets van vinden maar vooralsnog staan er vijf overwinningen op het tableau en dat is, gezien de leeftijd van de jonge gasten, niet slecht.

VV Dongen verloor met 2-1 en speelde bijkans driekwart wedstrijd met tien man. De onnavolgbare scheidsrechter Keijl wilde het op een warme zondagmiddag in het rustieke Varssevelder wat spannender maken en vond dat VV Dongen met tien man waarschijnlijk wat meer weerstand zou krijgen. Hij zond Giovanni Henskens wegens commentaar van het veld. VV Dongen kwam toch op voorsprong maar zag deze in de absolute slotfase verdampen en moest met een 2-1 nederlaag huiswaarts keren.

Dat resultaat vraagt natuurlijk naar een revanche !! VV Dongen was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en zag Floris Wouters na een gemene overtreding van het veld gedragen worden. In plaats van rood voor de speler van de Graafschap was het Henskens die het kind van rekening werd. Het goede voetbal en het opgelopen onrecht werden sportief niet beloond. Vandaar deze stevige woorden van uw verslaggever. In Dongen kan dit onrecht rechtgezet worden.

Hopelijk gaat het door, maar ik houd een hele grote slag om de arm. Het uitvallen van de programma’s gaat in de toekomst wel consequenties opleveren. De weekenden staan volledig vol gepland en dus moet er rekening mee worden gehouden dat er midweeks gevoetbald gaat worden. De wedstrijd tegen Quick ’20 in Oldenzaal staat nu op tweede Paasdag 17 april gepland. Ik gooi alvast het balletje op, maar zover kan het wel gaan komen. Ook hier moet ik natuurlijk voorzichtig mee zijn, want naast het feit dat ik geen weerman of terreinman ben zal ik me zeker niet gaan bemoeien met KNVB aangelegenheden.

Zondag 22 januari begint de wedstrijd weer op de normale tijd: 14.30 uur !! U bent van harte uitgenodigd om deze revanchepartij te komen bijwonen.

Door Frank van Heteren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen