Voorbeschouwing Quick ’20 – VV Dongen

Foto: Jeffrey Oomens

Na een zeer korte winterstop en een trainingskamp in Spanje mag VV Dongen zich opmaken voor de laatste zestien duels in de 3e Divisie. Tegenstander is Quick ’20 uit Oldenzaal dat op een vierde plaats staat met 33 punten. VV Dongen staat tweede en heeft 38 punten. Een topper in de bovenste regionen staat voor de deur. Let op!! Aanvang van de wedstrijd op zondag 15 januari is 14.00 uur.

Het trainingskamp in Fuengirola gaf aan dat het met de sfeer wel goed zit. De selectie wisselde sportieve activiteiten af met ontspannende uitstapjes. De twee wedstrijden die werden gespeeld waren vooral bedoeld om het ritme van voor de winterstop weer op te pakken. Met tegenstander Quick ’20 weet de selectie van Ron Timmers dat het meteen vol aan de bak moet.

Het Oldenzaalse collectief van scheidend trainer Rene Nijhuis manifesteert zich erg goed in de huidige competitie en blijkt een moeilijk te nemen veste. Tien overwinningen, drie gelijkspelen en vijf nederlagen zijn mooie statistieken voor een ploeg dat een beetje vergelijkbaar is aan die van VV Dongen. De Kanaries verloren een keer minder en zette daar twee zeges meer tegenover. Het krachtsverschil is dus minimaal.

Op 21 augustus van het vorige jaar speelden beide ploegen voor de allereerste keer tegen elkaar en VV Dongen won deze ontmoeting met 2-1. Wilskracht en gedrevenheid waren de ingrediënten voor de smalle zege. Het was voor VV Dongen de eerste zege in de 3e Divisie. Quick ’20 liet zien dat het over een erg goed team beschikte. Met sterkhouders Rens van Benthem, Alesio Pina en Jeroen Visscher combineerde Quick ’20 gemakkelijk en was vooral in de beginfase de beter voetballende ploeg. Pas nadat VV Dongen meer power in de strijd gooide en de linies wat dichter op elkaar zette werd het gevaar bedwongen.

Uit en thuis is voor veel ploegen een verschil van dag en nacht. Quick ’20 en VV Dongen wonnen beiden vier keer buitenshuis en waar VV Dongen alle thuiswedstrijden (op een na: gelijkspel tegen Westlandia 2-2) moest Quick ’20 twee keer (UDI en De Dijk) het onderspit delven. Daarentegen scoort Quick ’20 wel vier keer meer (38 doelpunten) dan VV Dongen maar krijgt er wel vijf meer tegen.

Tijdens het trainingskamp speelden bij VV Dongen Tom Kolkert en Sander de Bont tegen Lyra en Delta Sport. Beiden pikten hun doelpuntje(s) mee en dat is een goed vooruitzicht voor de toekomst. Luuk Hultermans moet van de dokter nog drie weken langer in het gips zitten omdat de botjes in zijn voet nog niet helemaal aan elkaar zijn gegroeid. Een tegenvaller voor de Dongenaar die staat te popelen om weer terug te keren in het team.

Hopelijk gaat de wedstrijd door. De weersvoorspellingen zeggen dat het vrijdag wat kan gaan sneeuwen maar dat de kans op neerslag vanaf zaterdag afneemt. De temperaturen zullen echter vanaf zondag niet boven het nulpunt uitkomen. Het is dus even afwachten. Voor zover mijn informatie gaat heeft Quick ’20 een kunstgrasveld of moet er bij afgelasting van het speelveld uitgeweken worden naar kunstgras. Zolang er geen sneeuw op staat wordt er gevoetbald. Houd daarom de websites van Quick ’20 en VV Dongen in de gaten voordat u afreist naar Oldenzaal.

Let op! De wedstrijd begint om 14.00 uur.

De routeplanner geeft aan dat het 195 kilometer is en dat de reistijd met de auto 2 uur en 15 minuten bedraagt. Ik verwacht dat de spelers- / supportersbus tussen 09.45 uur en 10.00 uur vanaf de kantine vertrekt.

Door Frank van Heteren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen