Voorbeschouwing Tholense boys – Olympia’60 voor 3 december 2016

Foto: Paul Jespers Fotograife

Zaterdag staat voor Olympia’60 de 11e speelronde van het seizoen op het programma. Voor de mannen van Arne Koeman betekent dat de uitwedstrijd naar koploper Tholense boys. Het verschil tussen beide teams bedraagt maar 5 punten, maar Tholense boys speelde een wedstrijd meer dan Olympia’60.

Tholen wordt al vanaf het begin van het seizoen door tal van tegenstanders genoemd als absolute titelkandidaat maar maakte tot nu toe toch al diverse lelijke uitschuivers. Het verloor van VVC’68 en Zwaluwe en het speelde al 3 keer gelijk. Dat is toch geheel niet slecht gezien de krachtmetingen in 3B. Trainer Erwin de Nijs die bezig is aan zijn tweede seizoen bij Tholen heeft zijn team inmiddels aardig op de rit. Vorig jaar keerde Tholense boys na 2 jaar 2e klasse terug in de 3e klasse en werd het meteen weer 2e om vervolgens de nacompetitie voor opnieuw promotie net niet te redden. Olympia is dus gewaarschuwd maar kan gezien eigen kracht uitkijken naar een waarschijnlijk boeiend duel. De laatste keer dat beide equipes elkaar tegenkwamen in competitieverband dateert alweer uit seizoen 2008/2009. Op Crispijn werd het toen een 1-1 gelijkspel waarna Tholen in Zeeland met 3-2 aan het langste eind trok. Gevaarlijke man destijds bij de Tholenaren was Niels Hopmans die nu nog altijd deel uitmaakt van de Tholense hoofdmacht en nog steeds als belangrijkste en meest scorende speler kan worden gezien. Het zijn altijd mooie wedstrijden in Tholen met een gezellige ambiance.

Olympia’60 kan zoals het er nu naar uitziet volledig afreizen naar Zeeland zonder iemand te moeten missen. De collectieve winst op DIA vorige week heeft de spelers weer volop vertrouwen gegeven om met een goed gevoel de reis naar Zeeland aan te gaan. Bij winst doet Olympia’60 zeer goede zaken en wordt het gat met Tholen nog maar 2 punten met nog een extra wedstrijd te gaan. Voor Tholen is het de laatste wedstrijd voor de winterstop, het wordt dus volop meedoen aan kop of voorlopig even afhaken. De reis naar Tholen geschied uiteraard wederom met de bus, er zijn nog plaatsen vrij voor supporters die dit niet willen missen!

Voor maar €10 bent u erbij, de bus vertrekt om 12 uur en zal om 17.30 uur terugrijden naar Dongen.

Opgeven kan ter plaatse of donderdagavond in de kantine bij de staf van Olympiä 1.

De wedstrijd in Tholen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer A.C. van de Reijt.

Tot zaterdag!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen