Raamsdonk weer te sterk voor DVVC

Vorig seizoen zijn beide ploegen via de nacompetitie gepromoveerd naar de 4e klas en in beide ontmoetingen destijds was Raamsdonk op basis van felheid de winnaar. Zondagmiddag zou het dus op Sportpark Den Uilendonck geen gemakkelijke middag worden en dat werd het ook niet. DVVC werd met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Voor beide ploegen stond er veel op het spel, de winnaar zou immers wat afstand kunnen nemen van de rode lantaarn. Ontmoetingen uit het verleden tussen de blauwhemden en de groenwitten was altijd wel spektakel maar met name de eerste helft was van beide kanten slap. DVVC begon weliswaar sterk maar het overwicht was na minder dan een kwartier spelen al verdwenen. In die tussentijd had DVVC wat mogelijkheden maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Raamsdonk nam het initiatief over maar kwam ook niet tot het creëren van kansen. Wel moest doelman Ersin Unal tot 2 maal toe tot het uiterste van schoten vanaf de 2e lijn. Na 25 minuten spelen mocht Raamsdonk een vrije trap nemen van ruim buiten de punt van de 16 meter en Justin van Strien prikte de bal langs de muur buiten bereik van doelman Unal in de verre hoek: 1-0. Enkele tellen daarvoor werd Maikel van Bragt de diepte ingestuurd door Fatih Kaya maar maakte een verkeerde keuze en werd deze mogelijkheid ongedaan gemaakt. Veel gebeurde er niet meer in het eerste bedrijf en werd dus met een minimale voorsprong voor de thuisploeg de thee opgezocht.

Na de verplichte break begon DVVC wederom sterk en had de pech dat een schot cq voorzet van aanvoerder Ron Heijmans buiten bereik van de thuisgoalie boven op de lat terecht kwam. Na ruim 10 minuten moest de Raamsdonk doelman tot het uiterste om een schot van Maikel van Bragt te pareren met een corner tot gevolg. Gaandeweg nam de thuisploeg het initiatief weer over en dit resulteerde direct in een verdubbeling van de stand, de geheel vrijstaande Lars van Strien mocht van dichtbij uithalen en doelman Ersin Unal was voor de 2e keer verslagen. De wedstrijd werd bij vlagen wat grimmiger maar scheidsrechter Vissers uit Vugt had de wedstrijd goed in de hand. Tien minuten voor het einde kon de onstuimige Jeffrey Weterings de spanning terugbrengen maar bij een voorzet van Maikel van Bragt kopte Weterings onder de bal. Niet veel later zette Remco Kroese goed voor maar zijn inzet werd gemist door Maikel van Bragt. Zes minuten voor het einde maakte Raamsdonk aanvoerder Marvin Blom aan alle illusies een eind en kopte uit een corner de 3-0 binnen en bepaalde hiermee de eindstand. Wederom werd DVVC afgetroefd op felheid en kon de thuisploeg de verdiende zege gaan vieren.
Komende zondag speelt DVVC thuis tegen Irene ’58, aanvang 14:30 uur op Sportpark Dongekant