Het Middagje VV Dongen: te gast Jong FC Den Bosch

Foto: Jeffrey Oomens

Een blik op de ranglijst leert dat de 3e Divisie voor het grootste gedeelte uit gelijkwaardige ploegen bestaat. Koploper ASV de Dijk (10-28) is van de absolute buitencategorie en de beloftenteams komen vooralsnog tekort in het seniorengeweld. De middenmoot begint bij plaats vier en eindigt ergens op plaats elf, maar ook daaronder zijn de verschillen minimaal. Tegenstander van VV Dongen, Jong FC Den Bosch, bivakkeert op de voorlaatste plaats met acht punten. VV Dongen staat vijfde met zeventien punten. Na de nederlaag tegen OJC is het voor VV Dongen zaak om de draad weer op te pakken en zaak om een positief resultaat weg te zetten.

Na het voetballoze weekend van vorige week dendert de competitietrein weer voort. Tijdens de laatste wedstrijd tegen OJC Rosmalen werd duidelijk dat VV Dongen het weekje rust wel goed kon gebruiken. Vanaf de voorbereiding heeft VV Dongen al twintig wedstrijden in de benen zitten en met de pech van een aantal blessures kwam de onderbreking als geroepen.

Ondanks de breedte en gelijkwaardigheid binnen de selectie zijn er een aantal vragen die blijven hangen. De spitspositie werd in de slotfase van de wedstrijd tegen OJC ingevuld door van der Waarden die aan het begin van het duel nog laatste man stond. De allrounder past zich perfect aan, maar toch mag je jezelf afvragen of dit wel goed blijft gaan. De marge tussen winst en verlies is zo klein dat niet alleen elke fout op het veld meedogenloos wordt afgestraft, ook het verschil in invulling van bepaalde posities wordt bepalend voor de rest van de competitie.

Gelukkig werden voor de nederlaag tegen OJC drie winstpartijen geboekt. Op zichzelf een dik compliment, maar het geluk zat ook in de programmering. Magreb ’20, Juliana ’31 en Achilles ’29 behoren niet tot de middenmoot, waaruit je misschien mag concluderen dat deze tegenstanders VV Dongen overeind hebben gehouden. Elk ander team uit de middenmoot had voor VV Dongen op dat moment een zware dobber geweest en dan hadden we waarschijnlijk naar een heel andere ranglijst gekeken.

Te kritisch? Nee, ik denk dat we sommige zaken mogen benoemen om scherp te blijven, want de andere kant van het verhaal is dat er wel werd gewonnen. Dat zegt veel over de strijdlust binnen het team en het zegt veel over de wil om te winnen, maar mijn vraag is: “Is dat voldoende?” Vooralsnog verloopt het seizoen uitstekend voor de Kanaries. De ziekenboeg zal mettertijd weer wat leger worden en zo kan de staf haar plan voor de volgende tien duels gaan maken.

Zondag 30 oktober komt Jong FC Den Bosch op bezoek. Dit beloftenteam is niet te onderschatten. Ze verloren zes keer maar wisten in de laatste drie wedstrijden zeven van de vergaarde acht punten bij elkaar te voetballen. Winst bij Jong de Graafschap (2-3), een monsterzege tegen UDI ’19 (5-1) en een verdienstelijk gelijkspel bij Hercules (0-0). Het lijkt er dus op dat het team zich langzamerhand begint aan te passen aan het niveau van de 3e Divisie.

Het Middagje VV Dongen staat weer bol van de activiteiten. Zo is er na de wedstrijd een Oktoberfeestje met medewerking van DJ Tom. De wedstrijd op zondag 30 oktober begint om 14.30 uur. U bent van harte welkom !!

Door Frank van Heteren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen