Blauwe bende bij de Blauwe Meer Cross

Foto:

Na de warming up van de Devil’s Trail in de Loonse en Drunense Duinen vorige week, stond zondag de eerste cross van het Global-e Crosscircuit Midden-Brabant 2016-2017 op het programma: de Blauwe Meer Cross. Loopgroep GoRun uit Kaatsheuvel organiseerde deze cross dit jaar voor de zesde keer.

De Blauwe Meer Cross geldt als één van de zwaardere crossen in Regio 13 en voert langs het Experience parkoers dat om de voormalige zandafgraving het Blauwe Meer is aangelegd. Het uitzicht over het brede meer en de bomen in herfstkleuren aan de overkant waren een plaatje om te zien en deden denken aan Canada. Twee of drie prachtige rondes moesten er worden gelopen rond dat meer en onder die bomen met veertien heuvels en heuveltjes in iedere ronde, veel scherpe bochten, modder, los zand en weinig stukken om te herstellen.

Atledo werd door speaker Peter Monsieurs verwelkomd als de Blauwe Bende, een toepasselijke woordspeling bij deze cross. Dankzij de grote opkomst en het dragen van het clubtenue was Atledo zichtbaar aanwezig in alle categorieën: pupillen, junioren, Atletiek op Maat, senioren en masters. Van mij mogen we deze geuzennaam er daarom wel inhouden en met ere uitdragen.

pupillen2510

Als eerste kwamen de mini- en C-pupillen aan de start. Beau Janssens is nog maar een paar weken bij Atledo, maar hij geniet echt van het lopen. Hij liep de ongeveer 600 meter in 2,38 minuten loopt, eindigde daarmee vijfde, maar hij was tweede in de officieuze uitslag bij de mini’s. Britt Mutsaers is zelfs nog korter bij Atledo, maar omdat papa meedeed, deed Britt ook mee. Een vierde plaats in 2,52 minuten; goed gedaan hoor! Anouk Rutjes werd tweede in een tijd van 2,44 minuten. Het heeft vast geholpen dat mascotte Dotje bij haar heeft gelogeerd. Bij de B-pupillen verdedigden vier atleten het Atledoblauw. Nieke Westerveen liet zien dat ze niet alleen snel is op de baan, maar dat ook zand en gras geen probleem vormen voor haar rappe voeten. Ze pakte goud in een tijd van 4,05 minuten. Ook Quinty Minkels liett zien dat ze flink heeft getraind. Na haar finish in 4,40 minuten mocht zij de bronzen medaille meenemen. Jurre Verschure vindt het hartstikke leuk om de cross te lopen. Hij wordt negende in zijn categorie, waarin veel ervaren lopers meedoen. De tijd van 4,50 minuten was heel netjes. Net als zijn zusje pakt Lucas Rutjes voor Atledo een zilveren medaille. Tenslotte mochten de A-pupillen aan de bak. Met een mooie zesde plaats en een tijd van 5,08 minuten mag Jill Paulus best tevreden zijn in dit sterke veld. Renée Kramer loopt haar race dapper uit, maar zij had duidelijk last van de kou. Volgende keer beter. Bij de jongens doet alleen Reyno Minkels, de broer van Quinty, voor Atledo mee. Hij kwam tot een knappe tiende plaats in een veld van 21 deelnemers.

rutjes2510

Bij de meisjes D-junioren werd Anne de Jong tweede. Zij legde haar 1.600m af in 5,53 minuten (ter vergelijking, twee keer achtereen een 800 meter in 2,56 minuten en dat op een zwaar crossparkoers). Een andere Atledotopper was Colin Bressers. Hij legde zijn 1.200 meter in de categorie VB-16 af in 4,39 minuten en won daarmee de wedstrijd. Gefeliciteerd Colin!

Daarna was het de beurt aan de senioren en masters. Marloes de Jong en Karin van Ham liepen bij de V35 hun eerste wedstrijd na de Eindhovenmarathon in nette tijden van 30,16 en 31,04. Daar tussen in finishte Jaqueline Stouten (V45) in een tijd van 30,48. Kady Moerenhout was bij de VSen net iets sneller en liep 30,29.

Bij de senioren kwamen volgens de uitslag Ralph Jacobs en Thomas Bernard (herintreder neo-senioren?;-)) uit. Prima tijden: 37,01 en 45,02. Bij de mannen M35 werd er hard gelopen door Billy de Bruijn, prima zevende plaats in 37,41 en Matthieu Verlinde, tiende in 40,45. Kersverse Atledo-er Sander Wijsen liep een mooi debuut in 40,07. Voor Jeroen van de Put was de afstand van 8.250m na een te snelle start net een ronde te ver. Hij moest uitstappen in de tweede ronde. Bij de M45 een keurige achtste plaats voor Albert de Rooij in 38,44. Daarmee was hij in zijn categorie de snelste Atledo-er gevolgd door Toine van Gils, Peter Kramer, Hans Lodewijks, Johan van Wanrooij en Marti Reuvers. Bij de mannen 55 was Johan Flipsen in 25,51 de snelste van de Blauwe Bende, gevolgd door Hens Koreman, Kees Vermijs en Kees Pijnenburg. Voor Ad de Jong gold “lest best”. Ad was Ad was zelf er weliswaar niet tevreden over, maar hij werd wel mooi derde bij de M65 in een tijd van 27,11.

colin2510

Bij de recreanten zagen we ook veel Atledoblauw met Leo van de Pol, Tessa Trommelen, Dorien Kramer en een supersnelle Koen van Assche (36,57 op de 8.250 meter). Een eervolle vermelding tenslotte voor Rob Kokx die het als enige Atledo-er aandurfde om de blote-voetenrace over één ronde van 2.750 meter te lopen. Klasse Rob.

Al met al een mooie start van het crossseizoen. Dat smaakt naar meer.

Hens Koreman, trainer Atledo Westrijdloopgroep

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen