ONI morele winnaar na 3-3 uit bij Groot-Ammers

ONI heeft afgelopen zaterdag alle supporters die de moeite hadden genomen, en dat waren er veel, om naar het verre Groot Ammers te reizen en om daar hun ONI te zien spelen op een zeer aangename wijze verrast. De Geel zwarten uit G A zijn volgens vele DE titel kandidaat en zijn thuis schier onklopbaar.

ONI liet deze middag zien dat wie hoog van de toren blaast ook hard kan vallen, al was het grootste geluk voor G A dat de scherpschutters van ONI hun vizier nog enigszins moesten oppoetsen en dat ONI 2 tegentreffers als welkomstgeschenk weg gaf, want anders had G A niet met beide benen op de grond gestaan, maar hadden ze tot de enkels erin gezeten. ONI was deze middag duidelijk de betere ploeg en speelde tot ieders verrassing een prima wedstrijd( kijkende naar de eerder beker en oefen wedstrijden) het leek of G A zich rijkelijk vergist had in de spel opvatting van ONI en de geel zwarten kwamen nauwelijks voor het ONI doel. Aan ONI zijde was het Jelle Horsten die in de 2e minuut al een prima scoringskans kreeg, maar het hoofd net niet goed achter de bal kreeg. In de 7e minuut kwam G A dan voor het eerst een beetje gevaarlijk voor het doel van ONI maar bleef het bij een losse flodder.

Anders werd het in de 11e minuut, volkomen uit het niets kwam G A middels een schot van zeker 35 meter op een 1-0 voorsprong, doelman Patrick Pruijssers verkeek zich volkomen op de volgens hem zwabber bal.! Een flinke domper voor het dan al goed acterende ONI. Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe beter ONI ging spelen, met aanvoerder Sander Blom, die de geblesseerde Dennis Siemons verving, als grote aanjager en die zijn team genoten op sleeptouw nam en wat door alles wat ONI was werd overgenomen. De beloning voor de inzet werd pas beloond in de 29e minuut middels een puntgave voorzet van roadrunner Erik Rosenbrand die de bal panklaar op het hoofd van Lars van de Kletersteeg wist te leggen en deze met een ferme kopbal de doelman van G A wist te verschalken. In de minuten net hiervoor had ONI de zaken al naar haar hand kunnen zetten, ware het niet dat kansen voor Lars vd Kletersteeg in de 20e, Erik Rosenbrand in de 25e en Rik Verkooijen( ingevallen voor de geblesseerd geraakte Remco Haarbosch) in de 28e minuut nog niet werden afgerond.

Deze 1-1 was gezien het spelbeeld volkomen verdiend en ONI zette nog een tandje bij en kreeg legio aan mogelijkheden maar kon de genade klap niet geven. Tot overmaat van ramp kwam G A net voor rust totaal onverdiend op 2-1, een iets te korte en te zachte terug speel bal werd ONI fataal en de in het wit spelende Oranje brigade moest een flinke dreun verwerken in de rust. In deze rust was het iedereen heel rap eens dat men hier voor een stunt kon zorgen als men op deze voet door zou gaan, het overwinnings gevoel heerste binnen de ONI gelederen. Zo gezegd zo gedaan en amper 90 sec na de hervatting stond de teller alweer op 2-2, nu was het Sander Blom die een vrijetrap vanaf een meter of 25 ineens binnen schot en ONI weer naast G A zette. ONI rook bloed en ging op jacht naar een volgende treffer, deze mogelijkheden kreeg men voldoende, maar steeds strande de kansen in schoonheid en moest een verdediger van G A zijn doelman helpen door een inzet van de lijn te halen. Door de druk naar voren van ONI kreeg G A de kans om te counteren en uit één van deze counters kreeg men een vrijetrap toebedeeld, de nr 10, overigens een prima voetballer, zette zich achter de bal en krulde de bal met zijn linker been volgens vele niet geheel onhoudbaar achter de veraste doelman van ONI, 3-2 in de 71e minuut.

Een paar minuten eerder wist de ONI doelman wel een perfecte vrijetrap van die zelfde nr 10 uit zijn doel te rammelen.!! En zo moest ONI opnieuw achter de feiten aanlopen. Het is dat men bij ONI al met korte mouwtjes speelt, maar deze mouwen werden spreekwoordelijk de laatste 20 minuten tot onder de oksels opgerold en ONI gaf alles om tot een tevreden resultaat te komen.! In minuut 78 kreeg de sleurende Lars van de Kletersteeg een immens grote kans om de teller op 3 te zetten, maar zijn inzet werd ietwat te hoog ingezet en vloog over de lat. Het geloof op een goede afloop bleef bestaan en men perste er alles uit, met als beloning net in de blessure tijd de dik en dik verdiende 3-3 door jawel Lars van de Kletersteeg. De 2 minuten die leidsman van Ooijen nog toevoegde waren er 2 van op het tandvlees lopen, waarvan Erik Rosenbrand het meest juiste voorbeeld was, volkomen aan het eind van zijn latijn wist hij toch nog tot 2 maal toe zijn tegenstander te passeren en tot een voorzet te komen, zonder het beoogde resultaat.
ONI mag zich zelf flink op de borst kloppen en terug kijken op een goede wedstrijd, een wedstrijd die door strijd en beleving dit resultaat heeft opgeleverd bij een tegenstander die zoals gezegd door vele als de GROTE kandidaat voor de titel geld.

Dit punt kwam tot stand door een collectieve strijd met prima voetbal. Het is nu te hopen dat de naast Remco uit gevallen Jordy van Rijen die vervangen werd door Dennis Aarts en Hugo van Hilst die vervangen werd door Raymon Timmermans deze weer snel pijn vrij zijn en men zich kan gaan opmaken de DERBY tegen Good Luck van a.s Zaterdag. Voor deze wedstrijd zal het team van Erwin Verheij en Erik de Weijer worden voorzien van Nieuwe shirts door Hoofdsponsors KEURSLAGERIJ MARCO van STRIEN en G.A.SCHILDERWERKEN en Kleding sponsor ROBERT van RAAMSDONK Tevens zal het team uit handen van kledingsponsor Robert van Raamsdonk een team blouse ontvangen zodat het gehele team in één en de zelfde kledinglijn bij iedere wedstrijd herkenbaar zal zijn. Ook zal Reclamedoek sponsor Stefan Rosenbrand van ZELOO aanwezig zijn om zijn RECLAMEDOEK officieel te overhandigen aan de v.v.O.N.I.

Om al deze feestelijke gebeurtenissen op de gevoelige plaat vast te leggen heeft de v.v.O.N.I. Berry Boelens van FOTO STUDIO BERRY BOELENS bereid gevonden om van dit alles een mooie foto reportage te maken, welke u volgende week kunt bekijken op de website van ONI en op Dongennieuws.nl Zoals u ziet beloofd het een drukke,spannende en feestelijke middag te worden en hopen we op een leuke en sportieve DERBY tussen ONI en GOOD LUCK. PUPIL VAN DE WEEK MIKA VRINDS ZAL OM 14.45 DE AFTRAP VERZORGEN VAN DE WEDSTRIJD die onder leiding zal staan van Dhr. van Wanrooij uit Kaatsheuvel Om de wedstrijden voor de spelers nog uitdagender te maken heeft RESTARIA ‘s GRAVENMOER BESLOTEN OM DE MAN VAN DE WEDSTRIJD VERKIEZING OOK DIT JAAR WEER TE SPONSEREN BIJ ZOWEL ONI 1 ALS ONI 2. De winnaar van deze titel die wekelijks word gekozen gaat bij RESTARIA ‘s GRAVENMOER voor een vastgesteld bedrag genieten van alle lekkernijen die bij deze sponsor aanwezig zijn.