Dongen gaat massaal naar de wedstrijd tegen PSV

Foto:

Al weken is een team van vrijwilligers bezig om de gehele organisatie rondom de wedstrijd tegen PSV rond te krijgen. Zo is er een heus stadion gebouwd, zijn er gesprekken geweest met de gemeente en politie (i.v.m. logistiek en veiligheid), wordt ervoor gezorgd dat iedereen aan zijn drankje en hapje kan komen, ligt er een grasmatje om U tegen te zeggen en ziet Sportpark de Biezen er uit om door een ringetje te halen. Schitterend dat er zoveel mensen betrokken en bevlogen zijn om zaterdag 2 juli tot een groots voetbalfeest te maken.

Dat uitgerekend Landskampioen PSV haar eerste oefenwedstrijd in Dongen komt spelen is natuurlijk een ongelooflijke eer. Het zet Dongen als dorp nog meer op de kaart en VV Dongen als voetbalclub krijgt de veren die het op dit moment verdient.

De Kampioen van Hoofdklasse B speelt volgend seizoen in de 3e Divisie zondag ( de vervanger van de Topklasse) en moet daarin 34 wedstrijden afwerken. Dat zijn 8 competitieduels meer dan men gewend is en daarom zijn de trainingen deze week alweer begonnen.

De selectie van Ron Timmers kent weinig afvallers. Daarentegen zijn er wel een aantal nieuwe spelers te verwelkomen. Rik Schouw en Joe Yoffe zijn overgekomen van Halsteren, Alex van Overdijk komt van UNA en Dongenaar Luc Hultermans heeft na RKC, FC Oss en een Belgisch avontuur gekozen voor het Kanariegele shirt van VV Dongen. Ook Paul van Zon, die eerder aangaf dat hij naar Achilles Veen zou vertrekken, heeft aangegeven dat hij komend seizoen voor VV Dongen blijft uitkomen. Rob Koolen zal zijn eerste wedstrijd als verzorger gaan meemaken. Hij is de vervanger van Wim Ijpelaar. Half augustus staat het eerste competitieduel op het programma.

Het Duel der Kampioenen is ook voor PSV de eerste ontmoeting na het behalen van het superspannende kampioenschap. De selectie van PSV zal zo compleet mogelijk naar Dongen komen afgezien natuurlijk van de jongens die nog acteren of hebben geacteerd in de Copa Ameria en EURO 2016. De echte fans komen ruimschoots aan hun trekken.

Er komen zo’n 4000 voetbalfans op de wedstrijd af die om 16.00 uur begint. Deze enorme opkomst heeft een aantal praktische consequenties.

Kaartverkoop vanaf 14.00 uur. Beperkt aantal kaarten beschikbaar
In de voorverkoop is het gros van de kaarten verkocht waardoor er nog maar een paar honderd kaarten verkrijgbaar zijn aan de kassa’s. De kassa’s gaan om 14.00 uur open (niet eerder), waarna de deuren van het sportpark ook worden geopend. Wanneer u nog geen kaartje heeft moet u ervoor zorgen om op tijd te komen want OP=OP. Entree: € 12,50.- (kinderen en 65+ € 7,50)

Muntverkoop
Om u zo snel en goed mogelijk te kunnen bedienen is er voor deze dag een muntenregeling van toepassing. De muntverkoop wordt op verschillende plaatsen geregeld en d.m.v. bordjes aangegeven. De prijs per munt is € 2,-.

Ingangen naar het sportpark
Naast de reguliere hoofdingang aan de Mgr. Nolenslaan is het ook mogelijk om het sportpark via het grote hek aan de Procureurweg te betreden.

Kom met de fiets, te voet of openbaar vervoer
Gezien het zeer beperkte aantal parkeerplaatsen rondom Sportpark de Biezen raadt de organisatie de supporters uit Dongen en omliggende dorpen aan om met de fiets of te voet te komen. Voor de supporters van buitenaf is het verstandig om met het openbaar vervoer te komen. Voor degenen die wel met eigen vervoer richting Dongen afreizen zijn er mogelijkheden om te parkeren bij:

• Parkeerplaats ALDI (beperkt)
• Een gereserveerd gedeelte bij de JUMBO (beperkt)
• De groenstrook tussen de rotonde Mgr. Nolenslaan en de Bibliotheek (beperkt)
• Parkkeerplaatsen bij het Cambreurcollege (beperkt)

Het organisatiecomité en alle vrijwilligers van VV Dongen, die al zolang met dit evenement bezig zijn, hopen op uw medewerking en wensen alle voetballiefhebbers een fantastische voetbaldag toe !!

Wil je nog een kans maken op een set van twee vrijkaarten? KLIK DAN HIER en reageer snel. Je kunt meedoen tot donderdagavond 23.59 uur.

Tekst; Frank van Heteren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen