Kampioenen?? VV Dongen heeft alles in eigen hand

Foto: Jeffrey Oomens

Gelijkspel of winst brengen het kampioenschap naar Dongen. Dat is het uitgangspunt voor de aankomende wedstrijd die wederom in Oss plaatsvindt. In het verslag van afgelopen zondag over de wedstrijd van OSS 20 tegen Halsteren (4-1) zegt de scorende spits van OSS 20, Irey Sadal, het volgende: “Dat Dongen in Oss kampioen gaat worden, gaat niet gebeuren.”

“Dongen speelt met druk”” vervolgt hij, “wij voetballen alleen om in vorm te blijven. Of het lekker is om zonder druk te voetballen? Voor mij maakt het niets uit, maar er zijn jongens die dan meer plezier uitstralen op het veld. En met dat plezier gaan wij proberen Dongen te verslaan.”

Trainer Timmers zei het volgende in BN de Stem nadat VV Dongen afgelopen zondag een zoutloze eerste helft op de mat had gelegd tegen de degradant TOP: “Kampioensstress? Dat is te gemakkelijk. Simpele dingen die we altijd moeten doen deden we niet. We dekten niet kort genoeg, wonnen de tweede bal niet en lieten TOP teveel aan voetballen toekomen”

De exercitie en exhibitie die VV Dongen in het tweede gedeelte de 400 meegereisde supporters voorschotelde was van hoog niveau en kampioenswaardig! Jammer dat dit niet vanaf de eerste minuut werd getoond, want dan hadden de bilspieren van de toeschouwers niet de nodige krachtsinspanningen hoeven ondergaan.

De strijdlustige woorden van Sadal zijn begrijpelijk, want op dit niveau doet niemand iets cadeau; je zal het zelf moeten verdienen. OSS 20 maakte het in de thuiswedstrijd VV Dongen erg moeilijk. De dorpsgenoten wonnen weliswaar met 1-0 door een schitterend doelpunt van Jorik Mijnhijmer, maar een gelijkspel had een betere afspiegeling geweest van de onderlinge krachtsverhoudingen. Vorig seizoen werd VV Dongen in de slotwedstrijd van het seizoen met 3-0 afgedroogd, mede door een ontketende Richard van der Venne (nu collega van Fatih Kamaci bij FC Oss).

De 3-0 nederlaag betekende dat VV Dongen met lege handen bleef staan na een seizoen waarin de ploeg lang meedraaide voor de titel. OSS 20 werd in Vlissingen uitgeschakeld in de nacompetitie. Dit seizoen beschikt OSS 20 over een gedegen elftal. Vooral het aanvallend vermogen van OSS 20 is Topklasse-waardig.

Onder leiding van de sympathieke spits Tony de Groot is OSS 20 de meest scorende ploeg in de Hoofdklasse B. Al 52 keer werd het doel gevonden en 24 keer kon er gevist worden. Bij VV Dongen zijn de cijfers 50-20. Niet voor niets dat de ploeg uit Oss opgaat voor de promotiewedstrijden, die bij winst toegang geven tot deelname in de 3e Divisie.

OSS 20 speelt om in vorm te blijven en VV Dongen speelt om een groot feest te ontketenen. De gehele top vier van het klassement speelt tegen elkaar. Hoe mooi is dat? EHC speelt in Uden tegen UDI 19. De Udenaren staan in de 3e periode gelijk met EHC en kunnen op twee fronten de nacompetitie behalen. Bij winst in de 3e periode en wanneer VV Dongen kampioen zou worden nemen zij de periodetitel over van VV Dongen. Daarnaast mag UDI 19 ook nog aantreden in de finale van de Districtsbeker. Zij zullen dus ook vormbehoud willen blijven tonen.

Gelukkig zijn de bilspieren aangesterkt en heeft het Legioen uit Dongen kunnen oefenen om de jongens aan te moedigen. Een beetje minder schroom mag best wel hoor!! Hopelijk gaan er weer veel fans naar Oss om de jongens naar de overwinning te schreeuwen. Spannend zal het worden, daar ben ik zeker van, enne… eigelijk is dat toch ook het mooiste ? Tot zondag !!

U kunt zich aanmelden voor de busreis via [email protected]. Voor meer informatie kunt u gaan naar de website van VV Dongen.

Tekst: Frank van Heteren / Foto: Jeffrey Oomens

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen