Vennen-teams behalen nuttige overwinningen

Foto:

In de strijd om het kampioenschap hebben zowel dames 1 als heren 1 van De Vennen zaterdag nuttige overwinningen geboekt tegen gevaarlijke tegenstanders. Beide teams behouden daardoor hun 2e plaats, waarbij heren 1 nog altijd minder verliespunten heeft dan de huidige koploper, het Sittardse Hellas-Glana.

Dames 1 kreeg bezoek van Lutra uit Helmond, tot nu toe naast De Vennen de enige ploeg die koploper PSV een nederlaag wist toe te brengen. Een bijzonder stugge tegenstander, vooral wanneer je die de kans geeft bij te blijven in de score. De Vennen was zich hier goed van bewust en vloog uit de startblokken, al na 28 seconden had Judith van Heteren de eerste treffer achter de Lutra-keepster liggen. Ook hierna kreeg De Vennen volop mogelijkheden maar het slordige afwerken was ook nu weer als ‘kwaal’ aanwezig. Alleen Judith van Heteren wist met een afstandsknal nog een keer het doel te treffen waardoor Lutra nog hoop mocht koesteren.

Die hoop boorde Merel v.d. Heijkant via een geslaagde midvooractie aan het begin van de 2e periode echter al snel de grond in. Haar treffer bezorgde De Vennen voldoende lucht, zodat het vervolgens missen van volop kansen en overtalsituaties de ploeg in het vervolg niet meer opbrak. Na de 3-1 wisten in het vervolg van de wedstrijd alleen Judith van Heteren en Minet Peeters nog een keer doeltreffend uit te halen maar omdat keepster Sacha Kimenai, die de geblesseerde Naomi van Bragt vakkundig onder de lat verving, haar doel schoon wist te houden kwam de zege (5-1) niet meer in gevaar. De dames blijven hierdoor samen met PSV de ranglijst aanvoeren.

Heren 1 kreeg Aquamigos, de combiclub uit de regio Waalwijk/Den Bosch op bezoek. Een ploeg met wisselende resultaten die onlangs koploper Hellas-Glana bijna een punt afhandig maakte (8-7 verlies) en die in het duel in Waalwijk De Vennen een lastige avond bezorgde. Dat leek het dit keer niet te worden want de 1-0 van Geert Huijben na 13 seconden spel deed het publiek al om “10, 10” roepen. Dat viel vervolgens echter behoorlijk tegen want Aquamigos bleek toch stugger te zijn en kwam weer langszij. Een door Tom Wolf benutte overtalsituatie en de 2e treffer van Geert Huijben lieten De Vennen toch met een 3-1 voorsprong de eerste pauze ingaan.

In de 2e periode wist Aquamigos via treffers uit overtalsituaties twee keer terug te komen tot 1 treffer achterstand maar doelpunten van Koen Haast en Lars van Oosterbosch hielden de marge op 2, met 5-3 werd van kant gewisseld. In de 3e periode gebeurde er weinig op het scorebord, Aquamigos kwam terug tot 5-4 waarna Tom Wolf er voor zorgde dat de gevaarlijkste speler aan bezoekerszijde met 3 p’s definitief naar de kant mocht. Raoul van Ginneken benutte vlak voor het einde een strafworp zodat de marge met 6-4 op twee treffers bleef. In de slotperiode kwam Aquamigos er niet echt meer aan te pas. De Vennen liet een aantal overtalsituaties onbenut maar zette daar wel geslaagde aanvallen via Mark Haast, Koen Haast en Remco Jonkers tegenover zodat veilig weggezwommen werd naar een 9-4 overwinning.

A.s. zaterdag wacht de heren het lastige uitduel bij Zeester-Meerval in Uden waarna op zaterdag 14 maart a.s. de topper volgt wanneer Hellas-Glana in Doingen op bezoek komt. Die ploeg voert met 41 uit 15 de ranglijst aan, gevolgd door De Vennen met 39 uit 14 en Nuenen met 38 uit 15. Daarna valt er een gat van 10 punten zodat de titelrace echt tussen deze 3 ploegen gaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen