Dames HV Dongen op gedeelde 3e plaats

Meggie Verbunt en Saskia Wijnen blokkeren een doelpoging van Verburch

De meiden van trainer Jean Troquet waren afgelopen zondag tot op het bot gemotiveerd om zich te revancheren van de voor de carnaval geleden nederlaag tegen koploper Foreholte. Zeker toen bekend werd dat deze koploper zaterdagavond een nederlaag moest incasseren tegen middenmoter E&A uit Arnhem. Bij winst van Dongen zou de marge weer 3 puntenverschil zijn. En dat met nog vijf wedstrijden te gaan. Maar…. niet de minste tegenstanders staan nog te wachten!

Landelijke 2e Divisie: DS1 HV Dongen – Verburch Poeldijk 34-22 (15-13)
Vanuit een goed georganiseerde verdediging, werden snelle tegenaanvallen en combinaties opgezet. Dit resulteerde na zes minuten in een 5-2 voorsprong. Dongen zakte hierna weg en daarvan profiteerde degradatiekandidaat Verburch handig. Na twaalf minuten trokken de dames uit Poeldijk de stand gelijk naar 6-6. Een tegenslag voor Dongen was het uitvallen van Tanja Sips en Jill Verbunt, respectievelijk met knie- en handblessure. Lopende de wedstrijd werd dit goed opgepakt door de overige speelsters, waarbij vooral de jeugd liet zien voor de winst te willen gaan. Verburch bleef Dongen goed volgen tot 13-13. In de resterende 3 minuten voor rust boog Dongen deze stand om naar een magere 15-13 voorsprong. In de rust wist Troquet de juiste woorden te vinden die de juiste snaren bij zijn meiden raakten. Fier, met de koppen omhoog, kwam het team uit de kleedkamer. Het gevolg was dat het publiek de tweede helft een totaal andere wedstrijd zag. De hechte Dongen verdediging wist op momenten de bal te veroveren of lokte de tegenstanders tot zwakke schoten op het Dongense doel. De snelle tegenaanvallen waren een lust voor het oog, waarbij de ene na de andere Dongen speelster het doel van Verburch wist te vinden. Ook goed geregisseerde aanvallen zetten verschillende speelsters in scoringspositie. De tegenstander uit Poeldijk wist, behalve regelmatige vervelende overtredingen, nagenoeg niets in te brengen. De overwinning kwam niet meer in gevaar en de eindstand van 34-22 was dan ook meer dan verdiend.
Door deze overwinning blijven de dames nog steeds (gedeeld) 3e en 3 punten achter op nummer één en 1 punt achter op nummer twee Hercules uit Rijswijk.
De ploeg waar Dongen komende zaterdagavond naar toe gaat.

Door deze overwinning tegen Verburch stelt Dongen het 2e Divisie handbal voor het volgende seizoen veilig. Als debutant in deze klasse mag dit een topprestatie genoemd worden. Zeker als je de stand na de eerste vijf wedstrijden bekijkt, waarin Dongen op de laatste plek stond: met slechts 1 puntje!

Programma:
Zaterdag 7 maart: Hercules Rijswijk – Dongen 20.00 uur. Zaterdag 14 maart: MHV ’81 Mill – Dongen 19.00 uur. De volgende thuiswedstrijd van 22 maart is verschoven naar DONDERDAG 26 maart om 20.30 uur in Dongen. Dit vanwege interlandverplichtingen van enkele speelsters. Tegenstander is dan E&A Arnhem. Dan volgt nog de uitwedstrijd naar Iason in Limburg en de laatste wedstrijd van de competitie is thuis tegen Gemini Zoetermeer. De Dongense dames voelen zich echt heel gaaf ondersteund door het sportieve en enthousiaste thuispubliek. Voor welke verrassing gaan deze meiden de resterende wedstrijden nog zorgen?

1 Foreholte 17 24 : 10 525:429 96
2 Hercules 17 23 : 11 418:395 23
3 Gemini 17 21 : 13 392:335 57
4 Dongen 17 21 : 13 433:399 34
5 Iason 17 20 : 14 350:355 -5
6 Westsite 17 19 : 15 432:396 36
7 MHV’81 17 19 : 15 361:351 10
8 E & A 17 16 : 18 372:401 -29