Internationaal jeugdhandbaltoernooi HV Dongen in De Salamander

Foto:

Voor de derde keer organiseert de HV Dongen een internationaal zaalhandbaltoernooi in sporthal de Salamander. Daar waar topteams in deze periode naar toernooien in het buitenland reizen, is Dongen zeer in trek! De organisatie heeft dan ook gekozen voor een bredere opzet. Beide hallen zijn dan ook afgehuurd en kan het publiek vanaf 8.30 uur de eerste wedstrijden volgen. Het einde van dit uitwisselingstoernooi ligt rond de klok van 17.30 uur. 

Naast teams waarvan hun grote zussen in de Nederlandse ere en/of eerste divisie uitkomen, komen er jeugdteams uit het Belgische Schoten. ,,Dit jaar hebben we een poule voor de A-meiden, een poule voor de B-meiden en een poule voor de C-meiden. Iedere poule bestaat uit 5 teams. Dus ieder team speelt vier wedstrijden. De A en de B meiden spelen wedstrijden van 30 minuten en de C-meiden wedstrijden van 25 minuten. Binnen het programma is het zo geregeld dat speelsters zoveel als mogelijk de wedstrijden van hun eigen vereniging kunnen bekijken. Ook is er voldoende ruimte om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Uitwisseling staat voorop en is een leuk onderwerp voor de begeleiders,” vertelt Peter de Kort namens de organisatie. Dit jeugdtoernooi is inmiddels bekend in de handbalwereld. ,,We hebben een prima topbezetting met een wachtlijst van vier verenigingen voor de C en twee verenigingen voor de B,” besluit Peter de Kort. De entree is gratis, mede mogelijk gemaakt door café restaurant De Salamander en Frans vd Mosselaar auto recycling. Een mooi moment om in de kerstvakantie met tophandbal kennis te maken. U ziet de toekomst van Dongen in actie!
Deelnemers:  H.V. Schoten (België) (B en C), Westlandia/Naaldwijk (A en B), E&O/Emmen (A, B en C), B.F.C./Beek (B), Fiqas Aalsmeer/Aalsmeer (C), Quintus/Kwintheul (C), V.Z.V./’t Veld  (A), M.H.V./Mill (A) en H.V. Dongen. (A,B en C).
Foto boven: Meiden B1 uitkomende in de landelijke divisie (top). Linksvoor Peter de Kort een van de organisatoren van dit Internationaal Jeugdtoernooi. (LA) Sponsor Sjaan Berende en trainster Tanja Sips (RA)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen