IIe Dan Nunchaku-Do voor Yentl Evers

Foto:

Yentl Evers is sinds zaterdag 13 december j.l. de trotse bezitster van de 2E zwarte Band ofwel de  IIe Dan in de sport Nunchaku-do. Op deze zaterdag 13 december j.l. werden er door de Nationale Gradencommissie van de Stichting Nunchaku Nederland examens voor de hogere Dan graden afgenomen. Als locatie was gekozen voor  sportcentrum van Gils in Dongen. De deelname van een Belgische kandidaat gaf het examen ook nog een internationaal tintje. Er waren op deze dag totaal  zeven examen kandidaten die opgingen voor hun 1ste , 2e of 3e Dan graad.

Voor Yentl Evers was het dus een thuiswedstrijd, de druk was er niet minder om want het is bekend dat deze nunchaku-do examens een pittig karakter hebben. Je kunsten presenteren voor een vijfkoppige Gradencommissie brengt altijd spanning met zich mee. De nacht ervoor had Yentl dan ook door de spanning slecht geslapen. De voorbereiding van een dergelijk examen is erg belangrijk, het kost maanden van oefenen en veel herhalen om alles zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Met de oefeningen welke met partner moesten worden uitgevoerd was Judith Sprangers de sparring partner.
Het examen bestaat uit 1) Kennis van alle technieken en slagen 2) uitvoeren van zeven verschillende Kata’s (schijngevechten) en 3) Jutsu oftewel zelfverdediging. Op alle onderdelen moet ‘n voldoende gescoord worden om te kunnen slagen. Bij het bekend maken van de uitslag was het erg spannend. Yentl had namelijk de nunchaku laten vallen tijdens een van haar Kata’s en dit levert een behoorlijke puntenaftrek op. Even later kwam het verlossende woord,  er was op alle onderdelen voldoende gescoord en mocht zij de felbegeerde Zwarte Band IIe Dan  in ontvangst nemen. Van de zeven kandidaten waren er uiteindelijk vier geslaagden en drie gezakten.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen