Elfklapper voor Dames VV Dongen

Op deze zonnige herfstdag de thuiswedstrijd tegen de dames van ’T Zand VR3. Dongen begint scherp aan de wedstrijd, wat meteen al in de tweede minuut resulteert in een kans voor Marianne van der Schans, maar de bal ging net naast. Op het middenveld weten de dames van Dongen de bal meteen weer te veroveren. Marianne geeft de bal mee op rechts aan Rebecca Bliekendaal, zij geeft voor, Julie Stuit haalt uit, maar de bal verdwijnt naast het doel. Ook Anouk Mekes kreeg de kans, de score te openen, maar de keepster wist dit te voorkomen

In de 13de minuut is het wel raak. Judith de Kruijf kopt een vrije trap van Rebecca in het doel 1-0. Dan volgen nog verschillende kansen, maar is het pas een kwartier voor rust dat Julie de 2-0 scoort. En 2 minuten later is het Rebecca die de 3-0 inschiet. ’T Zand probeert het wel, maar de verdedigsters Sofie Kroot, Maritza Smulders en Soraya Westerhuis houden het samen met keepster Manja Elie achterin dicht, waardoor de dames van Dongen met een 3-0 voorsprong de rust ingaan.
Terug uit de kleedkamer is het Julie die na 1 minuut al weer een kans krijgt. Zij weet hier nog wel een corner uit te halen, die door Marianne voorgegeven wordt en Betty Siemons lukt het om de afvallende bal erin te schieten 4-0. Een schot van Julie en een kopbal van Betty verdwijnen naast het doel, maar een diepte pass op Rebecca wordt door haar verzilverd 5-0 in de 57ste minuut van de wedstrijd. Na de aftrap weet Dongen meteen weer de bal te veroveren, Julie wordt aangespeeld en zij scoort 6-0. De dames van Dongen zijn op dreef een prima pass van Betty op Sylvana Bliekendaal, die hiermee de score op 7-0 zet. Julie weet weer de bal te veroveren en noteert hiermee de 8ste goal van de wedstrijd. Drie minuten later is het Sylvana die de 9-0 scoort.
 ’T Zand krijgt door balverlies van Dongen de kans een aanval op te zetten, maar Anouk weet dit te voorkomen. Het tiende doelpunt wordt ingeschoten door Betty uit een corner van Marianne. Het laatste doelpunt van de wedstrijd wordt 1 minuut voor tijd door Rebecca van afstand via de binnenkant van de paal er in geschoten. Scheidsrechter Jos Peeters fluit af met een 11-0 overwinning voor de dames van Dongen. Julie Stuit is deze week de terechte ‘Woman of the Match”. Volgende week zijn de dames van Dongen vrij, de eerstvolgende wedstrijd is zondag 7 december uit naar Beerse Boys VR2 in Middelbeers, aanvang 10.00 uur.