Sterk spelend DVVC verslaat SC Emma

Foto:

DVVC heeft door een sterk optreden SC Emma met lege handen huiswaarts gestuurd. In een aantrekkelijk wedstrijd was DVVC beduidend de betere ploeg en was de 2-0 overwinning meer dan verdiend. Birol Demirtas en Osman Cemrek zorgde voor de verdiende juichstemming bij de thuisploeg.

Voorafgaand werd er een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van erelid Theo de Jong. Nadat pupil van de week Kaja Teuling de “score” had geopend kon de wedstrijd aanvangen. DVVC trainer Piet Gabriëls was na afloop dan ook zeer tevreden. Niet alleen met de drie punten maar ook op de manier waarop. Met name het eerste kwartier liet de thuisploeg zien in goede staat te zijn met voortreffelijk voetbal alleen ontbrak het aan een doelpunt. Alle voorwaartsen hadden een mogelijkheid de score te openen echter zonder resultaat. De beste mogelijkheden in de eerste helft waren voor Jasmin Velagic die oog in oog met de doelman net faalde en Mahmut Ozdemir die van dichtbij hoog over schoot. Doelman Sitke Ozdemir hoefde niet of nauwelijks in actie te komen. 
Na de thee begon DVVC weer sterk en Koen Swanen en Dennis Kras hadden geen geluk met hun afwerking. Na een kwartier viel dan toch de verdiende voorsprong. De gretige Granit Dedinca ging op avontuur in het strafschopgebied en werd onreglementair gevloerd waarop de scheids niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Uitblinker Birol Demirtas had geen moeite het net te latten bollen en de 1-0 was een feit. Niet veel later had Dennis Kras de 2-0 op zijn schoen na een puike pass van Koen Swanen echter zijn inzet troef net geen doel. Ook de ingevallen Osman Cemrek kon de score verdubbelen maar zwaar gehinderd ging zijn inzet maar rakelings naast. De bezoekers wilde wel het één en ander forceren maar de achterhoede van DVVC stond als een huis en gaf nauwelijks kansen weg. 
Een kwartier voor tijd verzuimde scheidsrechter de Ruiter uit Geldermalsen, die overigens een goede wedstrijd floot, de tweede pingel te geven aan de thuisploeg daar wederom Granit Dedinca werd gevloerd in de 16 meter. Niet veel later werd Koen Swanen schandalig nagetrapt en een opstootje was het gevolg. Al snel werd er vrede gesticht en met nog een kwartier te gaan bleef het spannend. De bezoekers drongen nog wel aan maar zonder overtuiging. Nadat Remco Kroese ten onrechte werd terug gefloten voor buitenspel kon hij in de slotminuut via een mooie aanval Osman Cemrek bedienen die de eindstand van 2-0 bepaalde. Niet veel later blies de referee voor het laatst en DVVC had een belangrijke en verdiende overwinning geboekt op het sterke SC Emma.
Volgende week de vierde tegenstander uit Dordrecht, OMC. Aanvang 14:00 uur op sportpark de Corridor in Dordrecht.
Opstelling DVVC:
Sitke Ozdemir, Willem van Riel, Kevin Zijlmans, Jasmin Velagic(Osman Cemrek), Jan-Willem Siemons(Maikel van Bragt), Mahmut Ozdemir(Remco Kroese), Stefan Celi, Birol Demirtas, Dennis Kras, Granit Dedinca, Koen Swanen.
Uitslagen DVVC
DVVC 1 SC Emma 1 2-0
DVVC 2 Gloria UC 2 0-5
Uno Animo 6 DVVC 4 5-1
Right’Oh 5 DVVC 5 5-1
DVVC 6 Viola 6 4-2
DVVC VR1 Viola VR2 0-4
Gilze 2 DVVC 2 zat. 3-6
Programma DVVC
Zaterdag 29 november
DVVC 2 zat. Nordea 5 14:30
Zondag  30 november
OMC 1 DVVC 1 14:00
Sarto 5 DVVC 2 10:15
DVVC 4 SVG 5 10:00
DVVC 5 Irene’58 4 09:30
Gilze 4 DVVC 6 12:15
Bavel VR4 DVVC VR1 10:00
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen