De weg naar het kampioenschap van VV Dongen E3 – Najaar 2014

Aan het begin van het seizoen begonnen we voorzichtig in de bekerwedstrijd en de spelers moesten elkaar duidelijk nog even vinden. Daarnaast hadden we bij de start van het seizoen nog géén vaste trainer, dat helaas resulteerde in wat trainingswissels. Dit leek echter géén negatieve invloed te hebben gehad maar mondde uit een zéér positieve invloed doordat de eerste competitie wedstrijden met dubbele cijfers gewonnen werden.

Na deze monsterzege heeft de leiding van de E3 en de coordinator bij de KNVB besloten een overplaatsing naar een hogere klasse aan te vragen. Dit werd door de KNVB echter niet gehonoreerd, dus zat er maar één ding op, kampioen najaar 2014 worden. De meeste wedstrijden werden wederom met grote en soms dubbele cijfers gewonnen. Naast de E3 was er nog een club in de poule die ook alles won, ONI E1. Dus de wedstrijd tegen ONI E1 was DE wedstrijd om het Kampioenschap. Met het winnen van deze wedstrijd zou het kampioenschap binnen handbereik zijn, en deze wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door VV Dongen E3.
Doordat het kampioenschap wordt bepaald op basis van het aantal behaalde punten en niet het doelsaldo, was het winnen van de andere wedstrijden méér een formaliteit geworden (maar er moest natuurlijk wel gewonnen worden). Na vorige week met ruime cijfers van Olympia’60 te hebben gewonnen was afgelopen zaterdag (15 November 2014) de dag waarop de E3 op eigen veld Kampioen kon worden. De tegenstander was Raamsdonk E1. Helaas waren de weergoden ons niet zo gunstig gestemd, want de regen viel met bakken uit de lucht. Ondanks de regen waren de supporters in toch grote getalen gekomen. De E3 liet zich niet van de wijs brengen en won ook deze wedstrijd met ruime cijfers en dat betekent KAMPIOEN NAJAAR 2014.

dongene32
Na afloop van de wedstrijd werd de E3 gehuldigd, eerst het officiële gedeelte door de E-coordinator met een medaille en een bloemetje. Daarna met alle spelers zoals het hoort, met het team (inclusief voetbalkleding) onder de douche. Bij aankomst in de kantine werd een erehaag gevromd door alle supporters en toegezongen met “we are the champions”. Traditie getrouw volgde daarna nog een rondje op de platte kar door heel Dongen, want iedereen mag weten dat de E3 najaars Kampioen 2014 is.

Langs deze weg willen de spelers van de E3 alle supporters (ouders, opa’s/oma’s, vrienden, etc.) en de mensen die deze onvergetelijke dag mogelijk hebben gemaakt bedanken.

BEDANKT namens de E3 (Sem, Lucas, Jens, Fatih, Ahmet, Luc, Julius, Tycho en Raul)