Dubbelklapper Dames  HV Dongen binnen een week

Foto:

Het smaak van overwinningen blijkt te zijn toegeslagen voor de DS 1 van de HV Dongen. In een week tijd werden twee belangrijke overwinningen behaald. De eerste op de buren uit Rijen. RHV werd resoluut naar huis gestuurd met een 25 -7 nederlaag. Dongen is hierdoor een ronde verder in de beker. Een goede opsteker was dit voor de uitwedstrijd tegen het eveneens laag geplaatste Verburch uit Poeldijk. Ook deze tegenstander werd zaterdagavond in eigen huis op een daverende nederlaag van 34-17 getrakteerd. De zorg van trainer coach Jean Troquet gaat nu uit naar zijn geblesseerde speelsters, Meggie Verbunt en Janneke Akkermans. Met Angela de Jong is de ziekenboeg nu uitgebreid naar drie geblesseerden.

DS 1 Beker: Dongen – RHV 25- 7 
Deze derby is uiteindelijk in een walk over uitgelopen voor Dongen. De Dongense RHV trainer Ton Akkermans zit niet bepaald in een riante positie. Naast een aantal dames die moeten afhaken vanwege zwangerschap, heeft hij ook nog de pech dat enkele bepalende speelsters door blessures niet mee konden spelen. Met een zwaar geschonden team bond hij de strijd in en tegen Dongen aan. In het begin kon RHV Dongen nog tegenstand bieden. Dongen kon zich uitleven en scoorde er lustig op los. Uiteindelijk met een duidelijke 25 – 7 de eindstand bereikt. Genoeg zelfvertrouwen getankt om twee dagen later in Poeldijk naaste degradatie concurrent Verburch op de slachtbank te gaan leggen. 
DS 1 Verburch Poeldijk – HV Dongen 17-34 ( 8-16).
Zoals gezegd hadden de meiden van trainer Troquet moed en zelfvertrouwen geput uit de ruime bekerwinst tegen de buren uit Rijen. Met flair en een hoog tempo ging Dongen in het land van de glasbouw van start. Aan de hand van Tanja Sips en Jill Verbunt nam Dongen het heft in handen. Dit resulteerde in een ruime 8 – 16 ruststand. De thuisploeg dacht door persoonlijke dekking op Verbunt en Sips de scoringsdrift bij Dongen weg te kunnen halen. Verburch had echter niet gerekend op de overige talenten binnen de Dongense selectie. Terwijl Verbunt en Sips met hun bewaker rond de middenlijn het spel aanschouwden, name de jeugdige Carlijn Mulder het roer over. Zij liet zien wat zij in huis heeft en wat de handbalacademie Papendal toevoegt aan haar kwaliteiten. De 16 jarige Mulder strooide met prima assists en scoorde zelf waar zij de mogelijkheid zag. Dongen vergrootte de voorsprong om uiteindelijk met 17 -34 de eerste winst in de 2e divisie binnen te slepen. ,,Ik ben een tevreden trainer. Zeker met de stappen die de meiden nu voorwaarts maken. Ik heb de gehele selectie kunnen laten spelen,” meldt een opgeluchte Troquet. Komende zondag wordt het andere koek. Dan komt om 13.10 uur koploper Hercules op bezoek. De Haagse dames schromen het fysieke geweld niet. Toch moesten zij afgelopen zondag thuis de eerste nederlaag incasseren tegen het Brabantse MHV. De concurrentie is moordend in deze 2e divisie. Het verschil tussen nummer 4 en nummer 10 Dongen is 4 punten. Onder Dongen staan nog twee teams. 
Landelijke Divisie DB1: HV Dongen- Tragos Bevo 29-15 (15-8)
De handbal opleiding in Dongen begint vruchten af te werpen. Talentjes uit de regio komen graag in Dongen spelen, want dat is niveau. Afgelopen zondag hebben de talenten van de eredivisionist Tragos Bevo uit Helden/Panningen ervaren hoe het is om tegen de enthousiaste meiden van trainer Tanja Sips en begeleider Peter de Kort te mogen spelen. Na een moeizame start liep Dongen uit van 10-8 naar een 15-8 ruststand. Na rust bouwde Dongen, met snel en wisselend spel, de voorsprong gestaag uit naar de uiteindelijke 29 -15 overwinning. De meiden konden zich in deze strijd het missen van een aantal strafworpen permitteren. Komende zaterdag staat de confrontatie tegen medekoploper Venlo op het programma. Voor vele youngsters wordt het dan een keuze, of eerst een zware training bij de Brabantse selectie of relaxed naar Venlo.
Foto boven:  doorgebroken Dongenspeelster wordt het scoren ontnomen. Gevolg: Strafworp!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen