Dames VV Dongen pas laat op stoom

Foto:

Deze zondag morgen op weg naar Baarle-Nassau voor weer een onbekende tegenstander voor de dames van Dongen. Na twee minuten spelen krijgen de dames van Dongen een corner, alleen gaat de kopbal van Judith de Kruijf over. Meteen daarna weet Dongen een aanval van Gloria UC VR1 te onderscheppen, maar de bal van Marianne van der Schans belandt bij de keepster. Meteen daarna is zijn het de dames van Gloria, een afstandsschot lijkt naast te gaan, maar verdwijnt in de Goal 1-0.

Dan is het weer aan Dongen, Sylvana Bliekendaal kan alleen doorlopen op de keepster, die de bal nog net met haar voet uit het doel kan werken. Maar in de 8ste minuut lukt het Sylvana weer om door de verdediging van Gloria heen te lopen en ze scoort de gelijkmaker 1-1. In het vervolg van de eerste helft zijn er kansen voor beide ploegen, maar zijn het de dames van Dongen in de 39ste minuut wel doeltreffend. Een voorzet van Sylvana wordt door Samara Couwenberg ingeschoten.
Na rust is de eerste kans voor Dongen, het schot van Rebecca Bliekendaal gaat voor langs. Ook alle opvolgende doelpogingen worden door de dames van Dongen niet verzilverd, maar de eerste kans in de 2de helft wordt door Gloria wel benut in de 51ste minuut 2-2. Dongen geeft de moed niet op, Betty Siemons schiet snel een vrije trap naar Judith, die de bal voor kan geven op Rebecca, maar de bal gaat via de binnenkant van de paal en kan nog net op de lijn worden weggewerkt door een verdedigster van Gloria. Ook twee corners perfect voorgegeven door Glenda Brekelmans, krijgen de dames niet in het net. Dan in de 69ste minuut een vrije trap net buiten de zestien, doordat Anouk Mekes onderuit gehaald wordt. Betty kopt de vrije trap, genomen door Rebecca in het doel 2-3. En tien minuten later is het Rebecca zelf die door kan lopen en scoort de 2-4. Gloria krijgt nog een kans de aansluitingstreffer te scoren, maar keepster Manja Elie komt goed uit en weet dit te voorkomen. Dongen overheerst in de tweede helft, een schot van Soraya Westerhuis komt terug bij Anouk en zij scoort de 2-5 in de 83ste min. Een corner van Rebecca vijf minuten voor tijd komt via Julie Stuit bij Samara 2-6 en in de laatste minuut van de wedstrijd bepaalt Anouk met links de eindstand op 2-7. Complimenten deze wedstrijd ook voor de complete verdediging die deze wedstrijd toch veel hebben moeten opvangen. Met name Marianne van der Schans, die vandaag tevens tot Woman of the Match is verkozen. En Paul de Groenteman … bedankt weer voor het heerlijke fruit. Volgende week thuis tegen RKDVC VR1, aanvang 10.00 uur.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen