VV Dongen toont klasse tegen zwak TSC

Foto:

In een week waar VV Dongen twee keer aan de bal mocht liet de ploeg van Ron Timmers zien dat er progressie wordt gemaakt. Zo liet Robbert Mutzers zich niet onbetuigd in het bekerduel en derby met TSC. Hij scoorde maar liefst vier keer. Spits Tom Kolkert scoorde mooiste van de middag toen hij met een prachtige lob de 1-5 noteerde. De einduitslag was uiteindelijk 2-7.

Het verschil in voetbalkwaliteit tussen 2e klasser TSC en Hoofdklasser VV Dongen liet zich vooral zien in de eerste helft. VV Dongen begon echter wederom slap aan de wedstrijd en het zag er even naar uit dat het een lastige meidag zou gaan worden. Na 10 minuten was VV Dongen nog niet in de buurt van het Oosterhoutse doel geweest en probeerden de mannen van trainer Johan Gabriels VV Dongen al vroeg op te jagen. Het resulteerde in een aantal kleine kansjes. Keeper Jamil Kools verkeek zich op een voorzet van de rappe rechtsbuiten en na het duel met de spits van TSC moest laatstgenoemde zich al vroeg laten vervangen. Nog geen minuut later brak TSC door aan de linkerkant waar Nassim Asrih de combinatie aanging met een medespeler. Bij  het binnenkomen van het 16-meter gebied werd hij gevloerd door een VV Dongen verdediger en de scheidsrechter wees resoluut naar de stip. De pingel werd goed ingeschoten door Miquel Dolion. 
De vreugde aan Oosterhoutse kant was groot, zelfs de keeper stak het hele veld over om het feestje mee te vieren. Dat daarmee de doos van Pandorra werd geopend had de keeper in zijn vreugde niet kunnen vermoeden. VV Dongen was meteen bij de les en zette in korte tijd orde op zaken. In een tijdsbestek van een kwartier liep VV Dongen uit naar 1-4. Een keer Tom Kolkert en drie keer Robbert Mutzers. De simpele manier waarmee de doelpunten tot stand kwamen zal voor trainer Gabriels een doorn in het oog zijn geweest. Combinaties door het centrum van de verdediging van TSC  waren sowieso goed voor twee treffers. Verder kam VV Dongen veelvuldig aan de zijkanten op. Remon Koenen stak goed in zijn vel en nam zijn ploeg mede op sleeptouw. 
De linksback van TSC had continue overtredingen nodig om de stylist af te stoppen. De samenwerking met Jan Gerrits jr. was een lust voor het oog van de vele Dongense toeschouwers. Bij een lange bal vanuit de verdediging van VV Dongen kopte Remon Koenen de bal door naar de scherp opgestelde Tom Kolkert. De grensrechter had kunnen vlaggen maar Kolkert mocht zijn weg richting doel vervolgen en kwam aan de rechterkant het strafschopgebied binnen. Hij keek naar afspeelmogelijkheden maar die waren er niet. Hij zag de keeper van TSC bij de eerste paal staan en dus koos hij voor een lob. Met veel gevoel zette hij zijn voet onder de bal die zijn weg richting kruising tweede paal koos. De toeschouwers gingen op de banken en de TSC keeper wist even niet meer wat er gebeurde.Een meer dan fantastische afwerking van de jeugdige spits.
VV Dongen bleef ondanks de 1-5 voetballen en controleerde het spel volledig. De krachtsverhoudingen werden verder dik onderstreept toen Robbert Mutzers nog voor rust zijn vierde treffer noteerde. Ruststand 1-6 en daarmee was al het vuur uit de wedstrijd verdwenen. In het tweede gedeelte wisselde Timmers Rosalia, die in de kleedkamer achterbleef, Zijn vervanger was Jaap van der Waarden.Rick Mulder kwam voor Rick Vervaart en Mart van Bree jr. kwam in het veld voor Remon Koenen, die net voor zijn wissel een penalty (in tweede instantie) had binnengeschoten.Het tempo was uit de wedstrijd en TSC probeerde de schade te beperken. Uit een vloeiende combinatie kwam de beste man van TSC Nassim Asrih oog in oog met keeper Jamil Kools. De afwerking was mooi en daarmee werd de eindstand 2-7.
Smet op de wedstrijd was de rode kaart voor de jonge Rick Mulder. Een gestrekt been was voor de Oosterhoutse scheidsrechter reden om direct rood te trekken. Vriend en vijand waren het erover eens dat deze beslissing niet in op zijn plaats was en zeker niet in de lijn van wedstrijd paste.
Aanstaande zondag speelt VV Dongen de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst van de Hoofdklasse Schijndel. Aanvang 14.30 uur.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen