DVVC laat winst glippen na 0-2 voorsprong bij RWB.

DVVC heeft zondag net niet voor een stunt kunnen zorgen door RWB in eigen huis pijn te doen. Na een onverwachte 0-2 voorsprong bleven de drie punten uiteindelijk toch in Waalwijk. In de slotfase maakte RWB’er Koen van Baardwijk de winnende 3-2. De bezoekers kregen al snel een domper te verwerken daar middenvelder Birol Demirtas geblesseerd naar de kant werd gehaald. Ook werd snel duidelijk dat DVVC het deze middag niet gemakkelijk zou krijgen daar de thuisploeg DVVC voortdurend onder druk zette. Keeper Sitke Ozdemir kon met enkele mooie reddingen de thuisploeg van scoren afhouden.

Ook DVVC had de mogelijk de score te openen via een prachtige kopbal van invaller Granit Dedinca maar met een even zo mooie redding van de thuisdoelman bleef de openingsgoal uit. 10 minuten voor de thee viel de goal dan toch, DVVC topscoorder Hasan Demirtas faalde niet oog in oog met de RWB sluitpost en schoot beheerst de 0-1 binnen. Na de rust eenzelfde spelbeeld, de thuisploeg drong aan maar nog steeds zonder resultaat. Met name via de flanken was de thuisploeg gevaarlijk. DVVC kon alleen maar verdedigen en via een snelle uitval eventueel voor gevaar zorgen. En dit gebeurde dan ook. Na een diepe bal kwam kon koen Swanen alleen richting doel echter de thuisdoel voorkwam het 2e DVVC doelpunt.
Dit doelpunt kwam er toch, wederom ging Koen Swanen de diepte in en bracht de mee opgekomen Dennis Kras in stelling en de 0-2 was, geheel tegen de verhouding in, een feit. Lang kon DVVC niet genieten van deze riante voorsprong. Nog geen minuut later kan Tarik Maamer van RWB op de rand van de 16 meter verwoestend uithalen en keeper Ozdemir was kansloos. Het duurde niet lang voordat de thuisploeg op gelijke hoogte kwam. Hierbij was wel de hulp van de scheidsrechter voor nodig die RWB een strafschop gaf waar niemand de reden hier voor kon vinden. RWB spits Koen van Baardwijk liet dit buitenkansje uiteraard niet onbenut.
DVVC probeerde nog wel iets te forceren echter zonder resultaat. Drie minuten voor tijd strafte dezelfde Koen van Baardwijk slecht uitverdedigen aan DVVC-zijde direct af en maakte de winnende treffer en bepaalde hiermee de einstand. Na het laatste fluitsignaal van de overigens goed leidende scheidsrechter de Cock uit Tilburg was de telleurstelling groot bij het DVVC kamp maar eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat RWB de bovenliggende partij was. Aan de andere kant moet een 0-2 voorsprong niet zo makkelijk weggegeven worden. Voor DVVC trainer Piet Gabrëls was het duidelijk: “RWB wordt de kampioen in 4C”.
Opstelling DVVC:
Sitke Ozdemir, Mahmut Ozdemir, Dennis Kras(Kevin Zijlmans), Marc Gitz, Jan-Willem Siemons, Birol Demirtas(Granit Dedinca), Willem van Riel, Stefan Celi, Maikel van Bragt, Hasan Demirtas, Koen Swanen(Ugur Kaya).
Zondag a.s. de uitwedstrijd tegen Be Ready in Hank, aanvang 14:30 uur op sportpark “de Schiethoek”