RKsv RCD maatje te groot voor DVVC.

Onder perfecte omstandigheden (prachtig najaarsweer en veel publiek) gingen afgelopen zondag de DVVC-ers het veld op tegen RKsv RCD uit Dordrecht. Doordat scheidsrechter Michielsen de lijnen niet voldoende zichtbaar vond, moest deze eerst op zijn verzoek nog bijgekalkt worden voordat hij liet aftrappen. Daardoor werd het duel pas rond 14.50 uur gestart.

RKSV RCD startte furieus met al in de eerste minuten enkele kansen. In de tweede minuut mocht Roy Schrauwen simpel langs enkele DVVC-verdedigers lopen en kon in de lange hoek de 0-1 aantekenen. Een flinke tegenvaller voor de mannen van trainer Piet Gabriëls. Hierna herpakte DVVC zich, van de schrik bekomen. Een voorzet van Remco Kroese werd tot corner verwerkt en een vrije trap van middenvelder Birol Demirtas ging net over in de 20e minuut. Ook RCD bleef gevaarlijk met uitvallen aan de andere kant. Louis Laros (ex –Willem II) schoot in de 25e minuut net naast. Ook vijf minuten later tikte doelman Sitke Ozdemir een schot naast het doel. Uit dezelfde corner was het wel raak. Een misverstand tussen keeper Ozdemir en Willem van Riel leidde tot een kopbal van RCD  speler Koen Willemsen en scoorde met het hoofd de 0-2. DVVC bleef strijdlustig en dat resulteerde in de aansluitingstreffer in de 41e minuut. Een fraai schot van spits Hasan Demirtas bracht de 1-2 op het scorebord. Dat was ook de ruststand.
De groen-witten kwamen slecht uit de pauze. Binnen twee minuten na rust had het al een derde of zelfs een vierde tegentreffer kunnen hebben. Echter falen van de RCD spits voorkwam een grotere voorsprong. Bovendien was het veldspel van de wit-zwarten meer verzorgd dan DVVC, die alleen een portie werklust er tegenover konden brengen. Een kwartier na rust was het dan wel raak : 1-3 , een goed uitgespeelde aanval van RCD. Het verzet van DVVC was gebroken. Enkel een kans van Koen Swanen (ingevallen voor Maikel van Bragt) en een schot van Birol Demirtas was het enige wapenfeit na rust. Na een fout in de achterhoede kon RCD uitlopen via Louis Laros naar 1-4. Dat in de voorlaatste minuut zelfs nog de 1-5 op het scorebord kwam, was alleen voor de statistieken, maar zeker niet geflatteerd.
Volgende week zondag mag DVVC zich revancheren uit tegen SSW eveneens uit Dordrecht.
Let op aanvangstijd in Dordrecht is 14.00 uur.