Dames VV Dongen winnen in Chaam

Op deze mooie herfstdag gingen de dames van VV Dongen op weg naar Chaam. Geen onbekende tegenstander, want al eerder in de voorbereiding werd er van Chaam gewonnen. Het was de derde wedstrijd van de competitie waarin de dames nu 4 punten hebben behaald. Deze wedstrijd moest dus gewonnen worden.

De eerste 5 minuten van de wedstrijd zijn de dames van VV Dongen in balbezit, maar de eerste twee corners zijn voor de dames van Chaam. Echter haalt Chaam hier geen voordeel uit. In de 9e minuut is Dongen aan zet. Soraya Westerhuis geeft de bal voor op Betty Siemons die de 0-1 binnen schiet. Vervolgens gaat Anouk Mekes er met de bal vandoor en speelt Betty in op het middenveld. Deze weet Sylvana Bliekendaal te vinden, maar de bal gaat over. Dongen blijft vele kansen creëren in deze fase, maar er worden er ook een vele niet benut. Glenda Brekelmans houdt het veld goed breed, krijgt de bal en weet zich goed vrij te spelen. Ze trekt naar binnen en krijgt de kans om uit te halen. De keepster kan de bal uit haar goal tikken. Er volgen nog een drietal kansen in de eerste helft. Echter staat de keepster in de weg bij schoten van Manuela Biekens en Sylvana. Een schot van Glenda belandt naast de goal. Chaam breekt net voor rust ook nog uit, maar die bal rolt voor langs. En dus gaan de dames van VV Dongen de rust in met een 0-1 voorsprong.
In de tweede helft moest het anders. Er moest meer rust in de ploeg komen, meer het balletje zijn werk laten doen en met druk vooruit voetballen. Dit resulteerde al snel in een corner, maar deze werd nog niet benut door de dames van VV Dongen. Sylvana zet in de 51e minuut goed druk op de verdediging, waardoor ze de bal kan veroveren en prima kan afwerken 0-2. Vanuit een corner vanaf de rechterkant, genomen door Glenda, valt de bal op het hoofd van Betty. De keeper kan de bal wel raken, maar deze valt voor de voeten van Lysanne Stevens 0-3. Zo blijkt het in de 64e minuut dat Dongen het vandaag van de standaard situaties moest hebben. Want de volgende goal aan Dongen zijde valt ook dit keer uit een corner. Deze wordt aan de andere kant genomen door Marianne van der Schans. En ja, Betty kopt hem binnen!!  0-4. In de 69e minuut breekt Chaam uit aan de rechterkant van het veld. Van afstand haalt de aanvaller prima uit en de bal belandt onderkant lat in de goal 1-4. Dat was de eindstand van de vorige ontmoeting. En het moest beter. En dus weer vanuit een corner. Dit keer genomen door Rebecca Bliekendaal aan de rechterkant op het hoofd van … Betty!!! Eindstand van de wedstrijd 1-5.
Zoals de dames zelf weten had de score nog verderop kunnen lopen, maar kortom…de 3 punten gaan weer mee naar Dongen. Volgende week de derby thuis tegen Blauw–Wit uit De Moer, aanvang  10.00 uur.