Dongen en Gemert delen punten.

De eerste helft was voor de bezoekers uit Gemert. Dongen kon deze periode de bal niet in de ploeg houden waardoor de bezoekers een aantal kansen creëerden. De tweede helft was duidelijk voor Dongen. Gemert zag dan ook de magere 0-1 omgebogen worden in een 2-1 voorsprong voor Dongen. Eerst was het Sander de Bont die tussen drie verdedigers met een venijnig puntertje doelman Sven van Ommeren het nakijken gaf. Met nog een dik kwartier te gaan was het de vervanger van De Bont, Tom Kolkert, die een corner snoeihard binnen kopte richting 2-1. Hierna was het billenknijpen voor alles wat Dongen was. Kan de ploeg stand houden? Tot ver in blessuretijd probeerde Gemert een alles of niets offensief. Uit een vrije trap kwam de bal hoog in het Dongense zestien meter gebied. Er volgende een gerommel waar de bal was en uiteindelijk tikt de uitgekookte Jasper Lalisang de gelijkmaker achter de prima spelende Dongen doelman Jamil Kools. 2-2. Een stand waar velen, gezien het verloop van de wedstrijd, mee konden leven.

Nadat Dongen aan het einde van het vorig seizoen van verschillende dragende spelers afscheid had moeten nemen, was het aan de trainer coach Ron Timmers m.n. het verlies van Fatih Kamaci op te vangen. De spelwijze van Dongen is nu anders geworden. ,,Elke speler moet zich voor meer dan 100 % geven,” is de mening van Timmers. De ploeg had een verrassend goede seizoensopening. De 1-2 winst bij UDI was een opsteker. Ook het publiek dacht er zo over en was afgelopen zondag massaal naar sportpark De Biezen gekomen. Daar konden ze kennismaken met de nieuwelingen doelman Jamil Kools en Rik Vervaart. Maar ook met Jan Gerrits jr. De 18 jarige heeft zijn opleiding bij NAC Breda genoten en maakt nu deel uit van de hoofdmacht van Dongen.  De jonge rechtsback leek het eerste kwartier last te hebben van wat spanning en zenuwen. Lopende de wedstrijd kreeg hij meer grip op het spel en stond hij zijn mannetje.
Alles kunner Daan Poelmans liep een vervelende enkelblessure op tijdens een bekerwedstrijd. ,,Deze week beginnen met fysio. Er staat 6 tot 9 weken herstel voor,”  glimlacht Poelmans die relativeert dat het niet anders is. Nieuwkomer Angelo Claessen kent de hoofdklasse vanuit zijn EHC tijd. Hij begon het seizoen met een blessure, maar is afgelopen week bij de groep aangesloten.Volgens de afscheid nemende Fatih Kamaci hoeft Timmers en zijn staf zich geen zorgen te maken. ,, Ik zie jullie hoog eindigen als je blijft voetballen zoals vandaag,” riep de voormalige architect van Dongen emotioneel. Vijf jaar heeft de Dongenaanhang kunnen genieten van zijn spel. Nu mag hij zijn kunstjes vertonen bij FC Oss.
Na een paar plaagstootjes van Dongen was het Gemert dat Dongen onder druk zette. Er volgden vele corners, waarbij de bal verschillende keren net voorlangs of over ging. In de 8e minuut kroop Dongen door het oog van de naald. Na een schot op de paal werd de rebound prima gestopt door doelman Jamil Kools.
Een minuut later was het wel raak. Een hoge voorzet werd door Youri van Brussel, binnenkant paal, achter Kools gekopt. Dongen en de aanhang schrok. Tot drie keer had Dongen geluk dat een bal op de paal, lat en een kopbal van Jasper Lalisang boven op de lat viel. Daar stonden enkele mogelijkheden van  Revy Rosalia en Sander de Bont tegenover.
Na rust een onherkenbaar Dongen. De ploeg vocht voor iedere meter en was scherper in de duels. Ook met het vroege druk zetten had Gemert problemen. Onder aanvoering van Sander de Bont zocht Dongen naar de gelijkmaker en meer. In de 53e minuut liet De Bont merken dat hij zijn mannetje staat. Doelman Van Ommeren kwam tot aan de zestien uit om De Bont van het scoren af te houden. Het was uitstel van executie. Vier minuten later werd De Bont met een geniepig steekpassje van Remon Koenen randje zestien bediend. Ook al stond de bonkige spits tussen drie Gemert verdedigers, zij hadden geen antwoord op het puntertje waardoor de bal hard in de touwen van het Gemert belandde. Dongen wisselde in de 65e minuut De Bont voor Tom Kolkert. Vijf minuten bleek dit een gouden wissel. Nadat Kolkert zijn visitekaartje had afgegeven, door enkele keren gevaarlijk te koppen, was het na een corner van Koenen toch raak. Als een stormram kwam Kolkert de zestien binnen en kopte Dongen op 2-1. Dongen zwijnde nog even toen Gemert in de 85e minuut een inzet via de paal naast zag gaan. Ver in blessuretijd trok Gemert de stand gelijk. ,,Deze gelijkmaker valt op een zuur tijdstip. Vorige week zijn we goed begonnen. Vandaag hebben we geen kans weggeven en toch zijn er twee goals gevallen. Deze 4 punten, tegen titel kandidaten, geeft je moed richting het verloop van de verdere competitie,” was na afloop het relaas van aanvoerder Rosalia.