Dongense Darts Competitie

De zomerstop is weer voorbij dus de pijlen moesten weer opgezocht worden. De darts competitie in Dongen bestaat uit 27 teams die onderverdeeld zijn in drie divisies. Maar het darten wordt weer opgestart met een beker competitie. Tijdens de vergadering was ook de loting voor de beker. Geen schimmige FIFA loting met grote viskommen en warme/koude ballen, maar gewoon een emmer met daarin alle teams.

1 team is al zeker van de Winnaarsronde. De winnaar van het vorig bekertoernooi The Dartons hebben een vrijloting en stromen direct in de Winnaarsronde. Dus na deze ronde gaan 14 teams richting Winnaarsronde en 13 teams komen in de Verliezersronde. Het Karrewiel 2 trad aan tegen Mooi(e) laatste. Mooi(e) laatste was direct bij de les en pakte de wedstrijd met 9-4. Falcon ook weer present ontving Op Dreef 3. Falcon nam direct het initiatief en hield dit vol tot de streep. 8-5 de winst met een 98 finish voor Ad Schellekens en een 108 finish voor Kees Langerwerf. Op Dreef 12 speelde thuis tegen Pijlloos. Op Dreef scoorde alle 13 punten. Robin Huysmans finishte 86.
De Bluffers zien we ook terug in de Winnaarsronde. Tegen No Score was daar direct een 4-0 voorsprong en uiteindelijk een 10-3 winst. Triple Trouble scoorde alle 13 punten tegen DVDVD en plaatsen zich dus ook voor de Winnaarsronde. HBHB tegen Het Vaartje, beide teams komen uit in de Tweede Divisie, was redelijk in evenwicht. Het Vaartje won wel de wedstrijd met 7-6. Nie te Pijle mocht het opnemen tegen De Tobbers die bijna hun 10 jarig bestaan vieren. In de singles en koppels tac/tic pakten De Tobbers net wat punten meer en won zo met 8-5 de wedstrijd. Edwin Proosten van De Tobbers scoorde een 180. Vrolijke Bull tegen Gijle Peile kende een vreemd verloop. Gijle Peile scoorde 3 singles, maar leverde wel 3 koppels 501 in. Maar Gijle Peile was weer op tijd bij de les en  won net aan met 7-6. De Vak 1 nam alle punten mee naar huis in de wedstrijd tegen Het Karrewiel 1. Het Karrewiel zien we dus terug in de Verliezersronde.
Sven Damen van De Valk had een 115 checkout. New Bundy’s speelde tegen kampioen Tweede Divisie Het Karrewiel 13. Het ging aardig gelijk op, maar New Bundy’s snoepten net wat punten meer en won met 8-5. TROTS kan zich ook op gaan maken voor de Verliezersronde. 4P was duidelijk sterker en won met 10-3 met een 116 uitworp voor Dennis Horvers. No Skills just fun kwam met 3-1 achter tegen De Salamander, maar na de koppels was het gewoon 4-4. En na de koppels tac/tic was het 6-6 en moest de teamronde dus de beslissing creëren. No Skills just fun pakte deze ronde en won dus met 7-6 de wedstrijd. Justus Heesbeen scoorde een 180. Van BSEIDREN tegen Game on is geen uitslag binnen gekomen.
In de Winnaarsronde zien we in ieders geval terug: The Dartons, Mooi(e) laatste, Falcon, Op Dreef 12, De Bluffers, Triple Trouble, Het Vaartje, De Tobbers, Gijle Peile, De Valk 1, New Bundy’s, 4P, Ni Skills just fun. En de teams die gaan strijden in de Verliezersronde zijn: Het Karrewiel 2, Op Dreef 3, Pijlloos, No Score, DVDVD, HBHB, Nie te Pijle, Vrolijke Bull, Het Karrewiel 1, Het Karrewiel 13, TROTS, De Salamander