MD1 kampioenen!!!

Tweede Paasdag 2014 is voor MD1 van DVVC een onvergetelijke dag geworden.   De dametjes werden,  met nog 1 wedstrijd te gaan, op deze feestdag zelf onderwerp van een feestje: Door de overwinning op de thuisclub DSE verzekerden ze zichzelf van de EERSTE plaats. KAMPIOENEN dus!

Deze competitie is steeds aan de spannende kant geweest. DVVC MD1 en DSE verwisselden steeds samen van plek. Wie stond er na de gespeelde wedstrijd op plaats 1? DSE of DVVC? Waarbij de meiden (en leiding) van MD1 het hoofd koel probeerden te houden, en toch steeds stiekem in het achterhoof mee te nemen dat DSE steeds 2 wedstrijden voor liep!
Met de 1-4 overwinning van MD1 op DSE behaalden de Dongense meiden 25 pntn door in 9 wedstrijden 1 gelijkspel en 8 overwinningen te behalen. Met een doelsaldo van 32 voor en 4 doelpunten tegen een supermooi resultaat.
In Etten-Leur werd het toch nog behoorlijk spannend (door de spanning waarschijnlijk). DSE brak door de verdediging en doelvrouw Mighalle stond te ver naar rechts waardoor de bal in het doel belandden. Gelukkig werd het voor de rust nog 1-1, iets waar DVVC genoeg aan zou hebben om het kampioenschap al te kunnen gaan vieren. Maar het zette de meiden tevens aan nog scherper te voetballen en de aanval werd meer en meer gezocht, terwijl er bij DSE langzaam gedacht werd aan een tweede nederlaag tegen DVVC. Er volgden nog 3 doelpunten; een lang schot van Mila, een mooi doelpunt na een 1e x op de lat door Patty en het laatste doelpunt was  voor Floor haar 1e doelpunt op het groot veld.
Voor DSE, die bij aanvang nog hoopten op een 6-0 thuiszege (de uitslag van de wedstrijd die zij in Dongen speelden) en er vertrouwen in kregen bij de 1-0 voorsprong werd door de 1-1 ruststand al niet meer haalbaar. Door vechtlust, stevige verdediging, aanvallend voetbal en het nemen van “rust” daar waar mogelijk werd de einduitslag 1-4 in het voordeel van DVVC.
Met nog een kleine 10 minuten te gaan, bij een stand van 1-3, werden de luchthoorns al tevoorschijn gehaald. Het ‘overwinnings’geluid werd niet door iedereen gewaardeerd, niet in de laatste plaats door de DVVC meiden die er nog een doelpunt uit probeerden te halen (wat uiteindelijk dus ook nog lukte!).
Ter plekke is deze overwinning, dit welverdiende kampioenschap,  bescheiden gevierd.
Er werd genipt aan een heerlijk glas kinderchampagne en met breeduit lachende gezichten (kinderen, leiders, trainers en scheids) is een fotomomentje gecreëerd om dit heugelijke feit  vast te leggen.
10 mei is de officiële laatste afsluitende wedstrijd van dit najaars-seizoen.
Thuis, tegen Chaam om 11.30uur.  De meiden van MD1 zouden het fantastisch vinden wanneer zoveel mogelijk Concordianen, en andere voetbalfans, ze bij deze wedstrijd willen komen aanmoedigen om daarna samen in grote vreugde ‘uit te barsten’ voor de nieuwe DVVC Kampioenen!!! Dus …. Tot 10mei?!? ….. Feestje!!!!!!!!
Tekst:   Carla van der Linden
Foto’s: Carlinde Photo’s & More