RODL uit Rijen winnaar gezellige Straotparade 2017

Foto:

Zondagmiddag om 13.15 uur werd het startsein gegeven voor alweer de 38e editie van de Dongense Straotparade. Het weer was perfect voor dit evenement. Ondanks dat het fris aanvoelde is het de hele middag droog gebleven en af en toe kwam er een waterig zonnetje om de hoek kijken.

Maar liefst 31 kapellen en 19 verenigingen trokken ‘Van Hot nàor Hèèr’ door de straten van het schôn en onvolprezen Peeënrijk om er weer een grandioos muziekspektakel van te maken. Rond 18.15 uur vond in een gezellig volgepakte Viersprong (l’Alternatief voor dit evenement) de prijsuitreiking plaats.

Ook de leden van de Jeugdhofhouding liepen samen met hun jeugdhofkapel WOW liepen een eigen route tijdens de Straotparade. Het was uiteindelijk kapel RODL uit Rijen die zich “Brabants Midwinterkampioen 2017” mag noemen. The Bloopers uit Dordrecht eindigden als tweede. Ut Zooyque uit Oudenbosch eindigde als derde.  Het fust bier voor de winnaar in de Leutklasse bleef in Dongen: De percussie band Imenso wist hier tijdens de loterij beslag op te leggen.

ZV De Vennen won bij de verenigingen in de wedstrijdklasse met het motto “Klantenservice: Van ’t kastje naar de muur.” en mocht de felbegeerde “Wijsneuzenwisseltrofee” in ontvangst nemen.  Carnavalsvereniging Schuimsnuivers waren tweede met het motto “Meej Tom+Tom van hot nàor Hèèr.” De Peevuurblussers met het motto “Op zuuk vu run alternatief vur de Raod.”” zagen zich getrakteerd op de derde plaats.

De Begaojers gingen in de leutklasse voor de verenigingen met de fles Schrobbelèr naar huis. Hans Oerlemans heeft dit jaar de “Gouwe Fluit” in ontvangst mogen nemen, en gaan komend jaar door het leven als “Straotparadebegeleider van ut jaor”. Jurykoppel van het jaar 2017 zijn Jack Verbunt en Harry Sengers (de rijdende rechters!)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen