Ervaar onze Nederlandse literatuur bij Cultuurhuis De Cammeleur

29 jul , 20:21 Nieuws
literatuurcursus1
Start literatuurcursus voor beginners en gevorderden
Lees, ervaar en bewonder onze taal tijdens één van de literatuurcursussen in De Cammeleur. Vanaf 12 september starten we met een cursus voor beginners en een cursus voor gevorderden. De cursussen bestaan uit 8 bijeenkomsten van 2 uur en worden gegeven door oud-docent en literatuurdeskundige Jan Schippers. Je leest eerst thuis de boeken en in de lessen gaan we ermee aan de slag. De werken zijn divers, hebben een gevarieerd genre en lezen makkelijk. Doe mee en ervaar de verscheidenheid van onze literatuur!
Literatuurcursus voor beginners
Wat heeft Louis Couperus, De binocle met de evolutietheorie van Darwin te maken? En wat voor spel speelt W.F. Hermans in zijn verhaal Homme's hoest met antieke Griekse tragedies? Ken je Elvis Peeters' Dinsdag? Is dat literatuur of lectuur? En De eetclub van Saskia Noort? Kijk door de teksten heen naar de cultuur van de tijd en je leest voortaan anders. Beter? Welnee, gewoon anders. Na deze cursus zal de wereld nooit meer hetzelfde zijn!
Literatuurcursus voor gevorderden
Wie al vele boeken, literatuur en proza heeft verslonden of wie via de literatuurcursus voor beginners al kennis heeft gemaakt met ‘het betere boek’ en méér wil, kan terecht bij de literatuurcursus voor gevorderden. Hierbij duiken we in de literatuurgeschiedenis en ervaren we de literatuur door de tijd heen. Daarnaast zal er speciale aandacht zijn voor poëzie en rijm. In deze cursus zullen boeken de revue passeren als Luister van Sacha Bronwasser en Nirwana van Tommy Wieringa.
Lees, ervaar en leer je mee?
Beide cursussen omvatten 8 lessen en starten op donderdag 12 september in De Cammeleur. De cursussen vinden om de week plaats, met uitzondering van de laatste les. Alle cursusdata op een rijtje: 12 september, 26 september, 10 oktober, 24 oktober, 7 november, 21 november, 5 december en 12 december 2024. De kosten zijn € 95 voor 8 lessen inclusief naslagwerk, cursusmateriaal en één consumptie. De cursus gaat door als er op 1 september minimaal 8 deelnemers zich hebben ingeschreven. Schrijf je dus op tijd in!
Of loop even langs bij de Cammeleur.
Deze cursus wordt mogelijk gemaakt door Cultuurhuis De Cammeleur, een samenwerking tussen Theek 5, Donckhuys en Het KunstPodium. Bij Theek 5 Oosterhout worden dit najaar ook twee literatuurcursussen gegeven. Vanaf woensdag 11 september start ook daar een cursus voor beginners en een cursus voor gevorderden