Zo kun je op afstand samen film kijken

Foto: Pixabay License

Een avondje lekker naar de film zit er door alle coronamaatregelen voorlopig niet in. En al helemaal niet met een stel vrienden. We streamen en Netflixen wat af momenteel. Maar veel mensen kijken in hun eentje terwijl het juist zo gezellig kan zijn om dat samen te doen.

We hebben op de redactie drie apps getest zodat je toch samen een lekkere film- of binge-watch avond kan houden. Dus pak de popcorn er maar alvast bij. Deze functies komen als geroepen en de vraag ernaar is groot. Maar veel ervan zijn ook nog steeds in ontwikkeling of worden continu ge-update. Dus ze werken vaak nog niet optimaal. Het komt er bij elke app op neer dat je een eigen digitale filmzaal aanmaakt, erin plaats neemt en zodra iedereen er is zet je de film aan. Ready, set, action!

Netflix Party
De meeste van ons hebben een Netflix-account dus laten we met deze app beginnen. Met Netflix Party kijk je synchroon naar precies dezelfde content en kun je tegelijkertijd met elkaar chatten in de chatbox. Waarin je overigens het gesprek met blije emoticons kunt verrijken. Als iemand tussendoor even naar de wc moet of extra snacks wil pakken kan de film ook synchroon gepauzeerd worden zodat niemand iets mist. Om het in te schakelen moet je de app in Google Chrome installeren. Naar verwachting is de app binnenkort ook op andere platforms of browsers te gebruiken. Daarna kun je per film of serie een speciale link opvragen die je vervolgens kunt delen met je vrienden. Het is wel een vereiste dat iedereen een Netflix-account heeft en Netflix Party heeft geïnstalleerd.

TwoSeven
Deze app is door een stel ontwikkeld met een langeafstandsrelatie. Ze hebben het ontworpen met het oog op ‘zo simpel mogelijk’ en dat straalt het ook uit in de bediening van de app. TwoSeven werkt rechtstreeks vanaf je browser. Log in met je facebook- of google account of maak een profiel aan op de website. Bij deze app is tevens een gesynchroniseerde playback functie ingebouwd, dus ook hier hoeft niemand iets te missen. Gesprekken voeren met elkaar kan via de chat, audio- en videobellen. Vooral die laatste optie is een uitkomst voor diegene met een langeafstandsrelatie. Deze app is ideaal voor YouTube- en Vimeokijkers. De Netflix-functie en plugin laten daarentegen nog wat te wensen over en kregen wij niet aan de praat. Mocht het iemand lukken dan vernemen we het graag.

Watch2Gether
Van de drie apps die we hebben getest is Watch2Gether de meest simpele optie. Je hoeft niet te registreren of aan te melden met een social media account. Je gaat als gebruiker gelijk naar een virtuele zaal waar je vrienden kan uitnodigen door ze een link te sturen. De chatbox is eenvoudig met leuke opties waaronder videobellen. Het is in deze app niet mogelijk om Netflix te kijken. Maar wat de app weer onderscheidt van andere, is dat je rechtstreeks kan zoeken naar filmpjes op YouTube, Vimeo, Dailymotion, SoundCloud en tal van andere social media platforms. Dit in tegenstelling tot TwoSeven waarbij je de URL van een YouTube-filmpje moet kopiëren en plakken. Wellicht is de app minder geschikt om lange filmsessies te houden, maar ideaal om te socializen terwijl je korte filmpjes met elkaar zit te kijken.
Andere mogelijkheden

Hieronder geven we nog enkele suggesties die we niet hebben getest. Sommige apps hebben een wat lastigere instap vanwege de vele mogelijkheden en opties. Maar ook het benoemen waard.

Sync Video
Sync Video is ontwikkeld met het oog op privacy. Het is een vereiste om voor de service te registreren. Het voordeel is dat je met dit account altijd je eigen virtuele filmzaal hebt waar je vrienden uit kan nodigen. Je hebt de mogelijkheid om een YouTube en Vimeo afspeellijst aan te maken en die elk ogenblik af te spelen of te bewerken

myCircleTV
Ook een app die erg populair is. Vrienden kunnen via voicechat met elkaar chatten en elkaar uitnodigen middels social media platforms. Zoals twitter, facebook, linkedin en email. Je hoeft niet te registreren, maar met een account kun je videobestanden uploaden tot 5 gig en streamen vanaf platforms als YouTube, Dailymotion en Vimeo.

Kast
Kast onderscheidt zich van bovengenoemde apps vanwege tal van mogelijkheden. Niet alleen kun je online videos delen, maar ook complete browsers of bestanden. Naast de tekstchat functie kunnen gebruikers ook videobellen met elkaar.

Plug.DJ
Zin in een discoparty met videoclips? Met Plug.DJ kunnen gebruikers een danszaal aanmaken en iedereen is de dj. Dit geeft het ook een game dimensie. Iedere gebruiker kan nummers aan de playlist toevoegen waarop iedereen ook kan stemmen. Als je niet goed aan het dj’en bent kun je zelfs uit de lijst gestemd worden. De UserInterface is heel gemakkelijk en kan door iedereen bediend worden. Zowel die andere twee personen die op anderhalve meter afstand van je staan te dansen en diegene die op een andere locatie uit hun dak staan te gaan.

Plex VR
Plex VR is de meest complexe optie en ook de duurste. Hiervoor heb je Google Daydream, virtual reality hardware of Oculus compatible hardware nodig. In deze app kun je een virtueel appartement betrekken, plaats nemen op de bank middels een avatar en synchroon video’s kijken. Het kost wat, maar je hebt wel echt een totale virtual-reality beleving.
Bronnen: Make Tech Easier

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen