Dongen beleefde mooie Koningsspelen (fotoreportage)

Op vrijdag 21 april werden in heel Nederland de Koningsspelen gehouden. Dongen pakte het groots aan met een gezamenlijke sportdag voor alle 11 basisscholen. 1900 kinderen en bijna 300 vrijwilligers kwamen die dag in actie bij verschillende sport- en spelonderdelen.

Om 9.00 uur opende wethouder Piet Panis de sportdag bij Atledo voor de groepen 1 tot en met 6. Onder leiding van het Kunstpodium deden zo’n 1300 leerlingen gezamenlijk een openingsdans, waarna de verschillende groepen naar hun ‘eigen’ locatie gingen om daar de hele dag sportief bezig te zijn.  Voor de groepen 1 en 2 was dat het op het Hertog Jan veld, de groepen 3 en 4 gingen naar V.V. Olympia ’60 en Atledo en de groepen groep 5 en 6 vermaakten zich bij TC Bas Dongen en MHC Liberty. De oudere kinderen van de groepen 7 en 8 vulden hun dag met zwemmen, handbal, jeu de boules en andere activiteiten in en rondom De Vennen.

Natuurlijk was er aan het einde van de dag weer een gezamenlijke afsluiting.

Bekijk de fotoserie boven voor diverse foto-impressies van deze mooie dag. Fotografen: Jan Stads/ Pix4Profs, Sutedjo Fotografie en Marie-Louise Jolie

Samenwerking
De Koningsspelen worden georganiseerd door de combinatiefunctionarissen. Vanuit diverse hoeken wordt medewerking verleend aan dit grote sportieve evenement. Ouders, leerlingen van het Cambreur College, het Kunstpodium, Instituut Broers, diverse Dongense sportverenigingen en de Lidl (sponsor van goodiebags) leveren allemaal een bijdrage. Brabant Water zorgt dat er de hele dag lekker vers water getapt kan worden. Zij zorgen voor een mobiel watertappunt en een waterfiets waar ook water getapt kan worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen