Hoos & Hitte Contest

Foto:

Doe mee en win één van de vijf geldprijzen voor je eigen plan tegen klimaatverandering! Streeknetwerk Vitaal Leisure Landschap organiseert De Hoos & Hitte Contest. Inwoners, ondernemers, studenten en organisaties: iedereen uit de regio Hart van Brabant (waar Dongen ook bij hoort) mag tot en met 31 mei 2017 zijn plan insturen. Een plan om wateroverlast, hittestress of watertekort om te buigen tot een concrete kans voor de vrijetijdsector in de regio. Vijf winnaars krijgen vervolgens geld en steun om hun idee uit te voeren.

Het gaat om het ombuigen van deze drie uitdagingen:
• Wateroverlast als gevolg van hevige regenval.
• Hittestress als gevolg van stijgende temperaturen.
• Watertekort als gevolg van langdurige droogte.
Weervrouw Helga van Leur presenteert 6 juli de winnaars

Een vakjury nomineert de 5 beste plannen. In die jury zitten betrokkenen van de waterschappen Brabantse Delta en De Dommel , het Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds, de Efteling en IVN.

De 5 genomineerden pitchen hun plan donderdagavond 6 juli aan diezelfde jury. Weervrouw Helga van Leur presenteert de avond en maakt bekend wie de hoofdprijs van €5000,- wint. Het publiek kiest wie naar huis gaat met de publieksprijs van € 2500,-. De overige 3 genomineerden mogen rekenen op € 1000,- om hun plan in praktijk te brengen in de wereld van de leisure.

Over Vitaal Leisure Landschap (VLL)
Samen met de waterschappen Brabantse Delta en De Dommel organiseert VLL deze wedstrijd. VLL is een netwerk van partijen in de regio Hart van Brabant. Met ondernemers, onderwijs, omgevingspartners en overheden wordt samengewerkt aan een mooi en afwisselend leisure-landschap. Enerzijds door leisure te verbeteren, anderzijds door de natuur te beschermen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen