Bakker Pim Filius in finale ‘Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’

Foto:

Het is hem gelukt! Bakker Pim Filius uit Dongen is doorgedrongen tot de finale van de wedstrijd om het ‘Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’. Op 5 april zullen we weten wie van de tien finalisten deze strijd,  die jaarlijks georganiseerd wordt door Omroep Brabant, gewonnen heeft. Ondertussen is Pim bezig om zijn worstenbroodje nog verder te perfectioneren.

In de strijd om het ‘Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ gaat het er serieus aan toe. Pim Filius legt uit: “In december heb ik me ingeschreven. Ergens in januari of februari komt er dan een mysterie shopper in de winkel die wat worstenbroodjes meeneemt. Een veertigtal bakkers krijgt daarna te horen dat ze hun worstenbroodjes kunnen komen inleveren ter jurering in Eindhoven. Dat was afgelopen maandag. Dat gaat allemaal heel officieel in blanco dozen zodat de jury op geen enkele manier beïnvloed kan worden.” Een jury bestaande uit bakkers, slagers, horecaprofessionals en een consumentenjury beoordeelt daarna de ingeleverde worstenbroodjes. “En ’s avonds werd ik gebeld dat ik bij de beste tien zat en daarmee doorgedrongen was tot de finale” aldus een trotse Pim Filius.

Die finale zal plaatsvinden in Eindhoven op 3 april. “Daar moeten we dan ons worstenbrood ter plaatse voorbereiden en bakken. Op die manier zijn de omstandigheden voor iedere finalist gelijk” vertelt Pim, die de komende weken nog veel zal gaan ‘oefenen’ om zijn worstenbroodje verder te perfectioneren.  “Overal wordt op gelet… de lengte, de structuur, het gehakt, de uitstraling en natuurlijk de smaak, het wordt superspannend.

Op 5 april wordt tijdens een gala-avond bekend gemaakt welke bakker het  ‘Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ maakt. Met het bereiken van de finale bewijst Pim Filius dat zijn worstenbroodje sowieso al van opperbeste kwaliteit is. “De komende weken gaan we er hard aan werken om begin april zo goed mogelijk voorbereid te zijn,” zegt Pim, die hoopt dat veel Dongenaren kennis komen maken met zijn bijzondere worstenbrood. “Speciaal voor de gelegenheid krijg je de komende periode bij aankoop van  tien stuks gratis eentje extra.”

dongen.nieuws.nl wenst Pim Filius veel succes bij de finale!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen