Twee nieuwe Commandeurs in het Peeënrijk

Foto: Ad Vonk

In een gezellige Gouden Leeuw zijn op vrijdag 24 februari Berrie van Loon en Jasper Verdaasdonk benoemd tot Commandeur in de Orde van de Zilveren Pee.

Berrie van Loon, een Carnavalsvierder in hart en nieren, is al vele jaren actief in het Peeënrijk. Bij zijn vereniging Astmarkwatis bouwt aan wagens vroeger groot en tegenwoordig wat kleiner, maar de creaties zijn altijd weer verrassend te noemen. Ook tijdens zijn stichtingstijd, als lid van de raad van 11 en als Kanselier, was er altijd weer die drive en zijn creativiteit nieuwe dingen uit te werken en bestande zaken te verbeteren.

Jasper Verdaasdonk is dit jaar voor het elfde jaar lid van stichting ‘de Peeënstekers’. In deze elf jaar beklede hij veel functies binnen de stichting waaronder die van Hofschijver. Tijdens de jaren rondom het 55 jarig jubileum van de stichting was hij Opperloof. Momenteel is hij nog actief als bestuurslid.

Naast deze hoge onderscheidingen werden er tal van andere lintjes uitgereikt vrijwilligers die zich om wat voor reden dan ook in hebben gezet voor het openbare carnaval in het Peeënrijk.

Met muziek van de Tosti Band werd het pracht start van carnaval 2017 in het Peeënrijk.

Foto’s: Ad Vonk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen