Burgemeester neemt petitie ‘Behoud naam Cammeleur’ in ontvangst

Foto:

Donderdagochtend nam burgemeester Marina Starmans in het gemeentehuis een petitie in ontvangst voor het behoud van de naam Cammeleur voor de nieuwe Multi Functionele Accommodatie die begin 2018 geopend wordt op de plek van de voormalige Cammeleur.

Onlangs werd de naam voor dit gebouw geintroduceerd: ‘bij VAN DONGEN’. Na de bekendmaking van deze naam werd op social media veelvuldig maar niet al te positief gereageerd. Tijdens de laatste raadsvergadering van 2016 maakte wethouder Piet Panis bekend dat het College in gesprek zou gaan met de leden van de naamgevingscommissie. Aanleiding: de vele negatieve reacties vanuit de Dongense bevolking op de naam.

De commotie rondom de naamgeving van het gebouw was voor Dongenaren Angelo Riemslag, Peter Ligtenberg en Gerard Jansen aanleiding om een nieuwe facebookpagina aan te maken. De naam van deze pagina laat aan duidelijkheid over de doelstelling van de drie niets te wensen over: ‘Behoud naam Cammeleur’. In twee weken tijd ontvingen zij veel steun voor hun actie in de vorm van likes voor hun pagina en e-mails van Dongenaren. In totaal ontvingen zij maar liefst 1017 reacties. Deze boden zij vanochtend symbolisch aan aan burgemeester Starmans.

“Nadat de naamgevingscommissie de door hen voorgestelde naam bekend maakte, hoorden wij erg veel mensen die voor het behoud van de naam Cammeleur zijn” aldus Angelo Riemslag. “Wij merkten ook dat weinig mensen dit signaal op het juiste adres neerlegden, namelijk bij het College van B & W. Daarom besloten we een initiatief te starten om via social media te polsen hoeveel personen de naam Cammeleur willen behouden.”

“De belangrijkste reden voor behoud van de naam Cammeleur is dat deze naam  (het woord Cammeleur staat voor het verbindingsstuk tussen hak en zool) de lading dekt van de accommodatie. Er zijn meer groeperingen die gebruik gaan maken van dit gebouw, waardoor de verbindende factor op nog meer inwoners van toepassing is. De naam Cammeleur is uniek, historisch verbonden aan de voormalige schoenidustrie in Dongen. De naam hoort bij Dongen en heeft volop bekendheid in de regio” vervolgt Riemslag. “In Dongen doen we dingen samen, dus vertrouwen wij erop dat u dit signaal van haar inwoners serieus neemt en verzoeken wiuj u om de naam Cammeleur te behouden voor het MFA.”

In een korte reactie dankte de burgemeester de drie initiatiefnemers en nodigde ze hen uit voor een gesprek met verantwoordelijk wethouder Piet Panis. Dit gesprek staat aanstaande maandag gepland. Een gesprek met de naamgevingscommissie heeft volgens burgemeester Starmans ook al plaatsgevonden. “Aanstaande dinsdag 24 januari nemen we dan tijdens de vergadering van het College op basis van dit alles een besluit over hoe we hier mee verder gaan.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen