Dames HV Dongen winnen regiofinale beker in Pijnacker

Oliveo, hekkensluiter in de reguliere 2e divisie waarin ook Dongen speelt, werd met 32-17 verslagen. Hierdoor is Dongen met de zes overige regiowinnaars uit ons land doorgedrongen tot de achtste finale van de NHV handbalbekerronde. In deze ronde worden de 10 eredivisie teams toegevoegd. Buiten de twee clubs die al meespeelden en ook het regiokampioenschap opeisten. ,,De dames hebben afgelopen donderdag flink huisgehouden in Pijnacker,” merkte een vaste supporter daags nadien op.

De zes regiowinnaars zijn: Gastvrij Wijhe (Overijssel: 2e Divisie), Benefitt/BFC (Limburg, Beek: 2e Divisie), Borhave (Overijssel, Borne: Ere Divisie), Maedilon/VZV (Noord-Holland, ’t Veld: Ere Divisie), Vitro Quintus 2 (Zuid-Holland, Kwintsheul: 1e Divisie) en HV Dongen (Brabant/Zeeland: 2e Divisie).

Regiobekerfinale: Oliveo – HV Dongen 17-32 (9-14)
Donderdag reden de dames richting Pijnacker voor de doordeweekse bekerwedstrijd tegen Oliveo. Een wedstrijd die voor het wisselvallig presterende team van de trainers Martijn Verhagen en Geert van Meersbergen bestempeld werd als een oefenwedstrijd. Het pakte helemaal anders uit, Dongen speelde een puike wedstrijd, waarbij op momenten weer mooi ouderwets handbal werd gespeeld. Dongen verloor de competitiewedstrijd thuis tegen deze ploeg met 27-30. Dertig doelpunten tegen! Dat is niet des Dongens!

De eerste tien minuten was het even aftasten waarna Dongen het heft in handen nam. ,,Wij bleven scoren, maar ook onze dekking was close,” merkt Van Meersbergen op. De eerste helft werd afgesloten met een ruime voorsprong, terwijl die veel hoger had kunnen zijn. Tamara van Es was de vrouw in het doel die haar ploeg op sleeptouw nam. Met vier gestopte strafworpen haalde zij Oliveo uit de wedstrijd. De tweede helft kwam Dongen sterk uit de kleedkamer. De ploeg scoorde makkelijk en de dekking, weer onder aanvoering van Van Es, stond als een huis. ,,Van hieruit konden wij onze voorsprong uitbouwen, ” complimenteerde de trainer zijn ploeg. Van Meersbergen gaf alle speelsters speeltijd, waardoor de niet basisspeelsters het verschil hebben opgeschroefd naar 12 doelpunten. ,,Dit was een strakke wedstrijd met prima discipline,” besloot een tevreden trainer.