Nieuwe naam voor MFA: ‘bij VAN DONGEN’

Foto:

Tijdens een bijeenkomst in het Kunstpodium is woensdagavond de naam van het nieuwe MFA bekend gemaakt. De Multi Functionele Accomodatie, die vanaf begin 2018 haar deuren opent op de plek van de voormalige Cammeleur, krijgt de naam ‘bij VAN DONGEN’

In 2014 besloot het gemeentebestuur tot nieuwbouw van een multifunctionele accommodatie (MFA) op de plek van De Cammeleur. Krijgt de nieuwbouw MFA wel of niet een nieuwe naam? Het college ging in overleg met de partners en besloot afgelopen zomer tot het instellen van een werkgroep. Deze kreeg als opdracht: Heeft het nieuwe gebouw, met vier samenwerkende partners in een nieuw concept, het meeste voordeel bij het handhaven van de oude vertrouwde naam De Cammeleur? Of heeft een nieuwe naam meer toegevoegde waarde?

De opdracht van het college aan de werkgroep was duidelijk: Kom met drie tot vier voorstellen voor een naam die past bij de nieuwbouw MFA. Kijk naar de mogelijkheden voor concept, logo en huisstijl. Neem de vertrouwde naam De Cammeleur daarbij nadrukkelijk mee.

Eind juli was de eerste bijeenkomst. De werkgroep verzamelde zich bij Het KunstPodium. Er werd gesproken over ‘het DNA’ van Dongen, de sterke punten, het denken in kansen, het koesteren van traditie, de unieke historie. Het ging over de visie van Dongen en de toekomst. De kracht van ontmoeting, vernieuwing, herkenbaarheid. Na de zomervakantie pakte de werkgroep de draad weer op.

Chantal van Heertum, lid van de werkgroep verwoordt het alsvolgt: “Het nieuwe gebouw is een ontmoetingsplek. Vier partners bieden tal van mogelijkheden; zowel voor jongeren als ouderen. Denk aan cultuur: dansen, zingen, muziek maken. Voor evenementen is er een grote zaal. Er is horeca: een kop koffie, een terras aan het park. Je kunt bijvoorbeeld een cursus volgen, werken, studeren, een boek lenen of een lezing van Hugo Borst over dementie en mantelzorg bijwonen. Er is sprake van een nieuw concept voor Dongen. Je kunt in het nieuwe gebouw zoveel meer dan voorheen in De Cammeleur. Het gebouw is van alle Dongenaren en voor alle Dongenaren. Dat warme familiegevoel én de trots op Dongen vormen de basis voor de nieuw naam; ‘bij Van Dongen’. We beseften direct; Hier kun je oneindig veel mee doen.”

Extra kansen
‘bij Van Dongen’ biedt de vier partners extra kansen om onder dezelfde noemer tal van activiteiten onder de aandacht te brengen. Denk daarbij aan: Carnaval ‘bij Van Dongen’, Radio 538 ‘bij Van Dongen’, Boekenweek ‘bij Van Dongen’. Chantal: “Hoe langer je erover nadenkt, hoe meer je tot de ontdekking komt: De mogelijkheden met ‘bij Van Dongen’ zijn ongekend. En deze naam toont direct dat het gebouw
van en voor alle Dongenaren is.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen