Vier projectontwikkelaars voor onderzoek verplaatsing VV Dongen

Foto: Google Earth

Maar liefst vier projectontwikkelaars willen een haalbaarheidsonderzoek doen naar een eventuele nieuwe locatie voor VV Dongen. Naast Van Wanrooij Projectontwikkeling hebben zich in de afgelopen weken De Bunte Vastgoed, Van de Ven Bouw en Ontwikkeling en PvH Vastgoed bij de gemeente gemeld.

Het College heeft met alle partijen inmiddels gesproken en hun laten weten dat zij onder dezelfde voorwaarden onderzoek kunnen doen. Dat betekent dat zij zich moeten houden aan de uitgangspunten die de gemeenteraad in oktober heeft vastgesteld. De partijen hebben ook te horen gekregen dat de gemeente absoluut geen opdrachtgever is en dat zij de handen vrij heeft om de onderzoeken straks op hun inhoud te beoordelen. Het College heeft wel besloten de uiterlijke datum voor de de resultaten met een maand te verlengen. Omdat er nu meerdere spelers op het toneel zijn, gaat dat ook meer tijd kosten. In plaats van op 1 februari moeten alle onderzoeken nu op 1 maart afgerond zijn.

Een van de uitgangspunten is dat tenminste de locatie Noorderlaan onderzocht moest worden. Dat moet dus ook gebeuren. Daarnaast staat het de projectontwikkelaars vrij om ook andere locaties in beeld te brengen. Het is wel de bedoeling dat dat locaties zijn die realistisch en haalbaar zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat de projectontwikkelaars aan moeten tonen dat zij over de gronden kunnen beschikken van de locatie(s) die zij in beeld hebben.

Oordeel VV Dongen weegt zwaar mee
Bij het onderzoek wordt VV Dongen intensief betrokken en indien nodig ook de de stichting Tennis De Biezen, want die zou dan meteen mee kunnen verhuizen naar de nieuwe locatie. VV Dongen stelt een programma van eisen op voor de ontwikkelaars. ‘ Een positief of negatief oordeel van de vereniging(en) weegt zwaar mee bij de besluitvorming over eventuele herlocatie van het sportpark’ zo heeft het College laten weten.

Geen extra kosten
De projectontwikkelaars moeten er bij hun onderzoek ook rekening mee houden dat de hele operatie voor de gemeente geen geld mag kosten.Een extra aandachtspunt daarbij is de resterende boekwaarde van het kunstgrasveld dat in 2008 aangelegd is voor een kleine € 400.000. Dit veld is nog niet volledig afgeschreven, de resterende boekwaarde bedraagt nu nog ruim € 200.000.

Besluitvorming
Na 1 maart 2017 start de besluitvorming. De gemeenteraad beslist uiteindelijk, maar zij hecht daarbij grote waarde aan het oordeel van VV Dongen en eventueel Stichting Tennis De Biezen. Mocht sportpark De Biezen verplaatst worden, dan worden op de huidige locatie woningen gebouwd.

door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen