30.000 euro voor verkeersplan ’s Gravenmoer

Foto: Google Streetview

De gemeenteraad van Dongen vindt het prima dat er volgend jaar € 30.000 wordt uitgetrokken om een start te maken met de oplossing van de verkeersproblematiek in ’s Gravenmoer. Het pleidooi van de verkeersgroep ’s Gravenmoer om dit bedrag te verdubbelen, kreeg echter weinig bijval. ‘Als er meer geld nodig blijkt te zijn, kunnen we dat ook nog in een later stadium geven’, was de algemene gedachte.

De verkeersgroep ’s Gravenmoer heeft op eigen initiatief een uitvoerig verkeersplan opgesteld, dat een eind moet maken aan de verkeersoverlast in het dorp. Volgens Ellen de Man en Annelies de Graaf van de verkeersgroep is die overlast namelijk buiten alle proporties. Zij grepen de behandeling van de begroting in de gemeenteraad aan om de verkeersproblemen nog eens goed onder de aandacht te brengen.

Slapen met oordoppen
‘Elke dag opnieuw wordt de leefbaarheid aangetast. Sommige mensen slapen zelfs met oordoppen, kinderen durven niet op de weg te rijden en van veilig wandelen en fietsen is al helemaal geen sprake. Met name in het zomerseizoen is er ook veel overlast van landbouwvoertuigen. Tot in de late uurtjes hebben we dan overlast van geluid , gedreun, getoeter etc. De rek is er bij de mensen echt uit’, zo schetste Ellen de Man de situatie. Annelies de Graaf gooide daar nog wat feiten tegenaan. De Hoofdstraat krijgt zo’n 5500 voertuigen te verwerken. Als je die achter elkaar zet, krijg je een lint van 25 kilometer van ‘s Gravenmoer tot aan Den Bosch. Natuurlijk zijn wij blij met de € 30.000 voor komend jaar, maar ons uiteindelijke doel is toch een complete herinrichting van de straten. En dan is die € 30.000 echt niet genoeg. We pleiten ervoor om dit bedrag voor 2017 te verdubbelen’.

Stapje te ver
Maar dat ging de raad toch net een stapje te ver. Mieke Breugelmans: ‘Zo ver ben ik nog niet. Met die € 30.000 kunnen ze toch al aan de gang in 2017 en mocht dan blijken dat er meer nodig is, dan kunnen ze altijd nog extra geld vragen.’ Soortgelijke geluiden lieten de VVD, de Volkspartij Dongen en het Democratisch Podium horen. ‘Laten we eerst maar eens goed inventariseren wat er allemaal moet gebeuren en dan eventueel nog extra geld ter beschikking stellen’, zo vond VVD-woordvoerder Pieter Brooijmans.

Wethouder Ad van Beek vond dat heel verstandig. ‘We hebben € 30.000 in de begroting vrijgemaakt en dat is best wel veel, omdat we eigenlijk nog niks duidelijk weten over eventuele maatregelen. Dat geld is bedoeld voor onderzoek en het nemen van een aantal kleine maatregelen,die snel uitgevoerd kunnen worden. We hebben inmiddels een bureau ingeschakeld dat de problematiek gaat onderzoeken. Als dat klaar is, dan kunnen we gaan kijken welke maatregelen nodig zijn. En als dat echt om grote bedragen gaat, dan komt er opnieuw een voorstel aan de raad’, aldus Van Beek.

door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen