Interesse voor zonnepanelen groeit.

Foto: CC0/Public Domain

In juni is het project ‘Groen is goed te doen’ van start gegaan. Huurders kunnen tot 1 januari inschrijven voor zonnepanelen. Niet op eigen dak, maar op een zonnig dak dat Casade beschikbaar stelt. Medewerkers van Casade en Energie Dongen werken samen om dit voor huurders aantrekkelijk te maken. Enkele actieve en betrokken huurders helpen door vragen en bedenkingen voor te leggen, en de informatie duidelijker te maken.

Op manieren is er aandacht gevraagd, met een project op een basisschool, op buurtfeesten en op de markt. De inschrijvingen komen nu binnen. De energiemeters beginnen weer te tikken nu het kouder wordt en vroeger donker. Meedoen is een kans om de wereld groener te maken en je energiekosten lager. De zon geeft meer rendement dan de bank!

Door een inschrijving laat je weten dat je geïnteresseerd bent. We willen graag weten wie mee wil doen. Inschrijven kan via de site of op het kantoor van Energie Dongen. De definitieve beslissing over aanschaf neem je na een berekening over je persoonlijke situatie. Dit doe je samen met een energie adviseur. De panelen kunnen tegen een gunstige prijs, ca. € 160,00 per paneel worden aangeschaft. De installatie en het onderhoud is in deze prijs inbegrepen. Alle eigenaren zijn lid van een coöperatie. De opbrengst van de panelen komt ten goede aan de huurder, waardoor die zijn investering in zes jaar terugverdient. Daarna is de opbrengst pure winst.

Op de site is sprake van een postcoderoos, dit is het gebied waarbinnen de inwoners kunnen meedoen. De gemeente Dongen is één postcoderoos. Hoe zit het dan als je verhuist, of overlijdt? Bij verhuizing binnen de gemeente verandert er niets. Wanneer je buiten de gemeente verhuist, kun je de panelen verkopen aan andere of nieuwe leden binnen de coöperatie. Bij overlijden kan dit ook, of nabestaanden binnen de gemeente worden eigenaar.

Wil je investeren in een gezonde, groene toekomst? Kom dan met uw vragen naar de energie-cafe’s in november. Data en plaatsen leest u nog op deze website. Nu kunt u kijken en inschrijven op www.groenisgoedtedoen.nl . Mailen kan altijd: [email protected]. U kunt een medewerker van Energie Dongen bellen : 0162 238000 op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend. De mensen van Energie Dongen zijn aanwezig in hun kantoor bij Casade, Minister Goselinglaan 8, tussen 9 en 12 uur om u te informeren en te helpen met inschrijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen