Tom Lash in de Heeren van Dongen op 5/11: cabaretier met een duidelijke missie

Foto:

op 5 november 2016 doet het Donckhuys on Tour De Heeren van Dongen aan. Een locatie die zich perfect leent voor een avond cabaret met Tom Lash, een jonge cabaretier die meer wil neerzetten dan ‘alleen’ een avond met goede grappen.

Zelf zegt hij het volgende over zijn programma ‘Uit Vrije Wil’: “Niemand wil toegeven dat hij te beïnvloeden is. Maar uit de geschiedenis blijkt heel wat anders. Iedereen is te beïnvloeden, maar vaak heb je niet door dat het gebeurt. En toch is het overal om je heen, kijk bijvoorbeeld maar eens naar de strijd tussen Donald en Hillary in Amerika of naar de verkiezingsstrijd die in Nederland weer op gang komt. Mensen worden beïnvloed door de vorm, en de inhoud komt vaak op de 2e plaats. Maar daar ben je je niet altijd van bewust. Of je ontkent het. Dat doe je nu toch ook?

In ‘Uit Vrije Wil’ confronteer ik de zaal hiermee. Er valt veel te lachen, maar er zijn ook de nodige ongemakkelijke momenten doordat ik heel veel situaties op de hak neem. En dan zie je al snel het absurde in van ons eigen menselijke gedrag. Alleen maar lachen om het lachen? Dat komt er bij mij niet aan te pas. Maar als het publiek wat moeite wil doen om het eigen gedrag onder een vergrootglas te leggen, hebben we samen een hele mooie, interessante avond die je niet snel zult vergeten. Mét inhoud!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen